Mitä tehdä kesällä? - Nauti hitaasta suvesta kesäbingon avullaJulkaisin pari viikkoa sitten Instagramissa oman versioni bullet journal -ryhmästä löytämästäni kesäbingosta. Kesäbingo sai innostuneen vastaanoton suurelta osin siksi, etteivät omaan bingooni valitsemani ruudut pitäneet sisällään valtavasti vaivannäköä tai rahaa vaativia tehtäviä. Pikemminkin valitsin tehtäväksi asioita, jotka auttavat nauttimaan kesästä ilman suorittamista tai pakkopullaa.

Kesäbingon idea on koota yhteen kesäisiä ideoita, jotka toteuttamalla voi leikkimielisesti pelata bingoa. Kaikkea ei olekaan siis pakko toteuttaa, vaikka koko ruudukon ruksiminen olisikin tietysti hauska lopputulos kesän päätteeksi. Kesäbingosta löytyy myös ideoita kesäpäivään, jolloin kaipaa jotain tekemistä. Jos kaipaa kesäänsä menoa ja meininkiä, voi listaan lisätä myös vauhdikkaampia ruutuja. Idea on kuitenkin ensisijaisesti löytää kesän riemuja helposti ja läheltä ilman suurempaa suorittamista.

Kesä on täällä Suomessa niin lyhyt, että olemme vähän tottuneet siihen, että elämme kesää suunnitellen ja aikatauluttaen sen täyteen kaikkea kesäohjelmaa. Niin kuin mainoksessakin, elämme koko ajan kuin viimeistä kesäpäivää. Ajatus on tietysti hyvä ja kaunis. Kun kesä vihdoin koittaa, siitä halutaan nauttia täysin rinnoin. Aikataulutusten tekeminen, vapaapäivien ja lomien täyttäminen ohjelmalla ja elämyshakuisuus kuitenkin aiheuttavat itsessään kiirettä ja paineita, jotka ovat täysin vastoin sitä, mitä moni kesältään lopulta haluaa. Kesän iloa ja hyvää fiilistä, rentoutumista, ihanasta Suomen kesästä nauttimista.

Kesä kuitenkin tulee myös ilman aikataulutettuja ohjelmia ja etukäteissuunnittelua. Kesää ei tarvitse tehdä tai suorittaa, sillä se on jo täällä. Ihan joka hetki. Mitä jos tänä kesänä pysähdyttäisiin enemmän kesän äärelle? Kuuntelemaan miltä kesä kuulostaa, miltä se tuoksuu ja miltä se maistuu?

Kokosin tähän alle listan kaikista kivoista ideoista, joiden ääreen on ihana pysähtyä ja jotka avaavat aisteja nauttimaan ympäröivästä kesästä. Näistä voit koota oman kesäbingosi tai vaikkapa vain ideoita omaan kesääsi. Osa vinkeistä on ihanien Instagram-seuraajieni vinkkaamia, suurkiitos upeista ideoista!


Mitä kesällä voisi tehdä?

Kastele varpaat
Kokeile jotain uutta
Herää ja lähde kävelylle aikaisin aamulla
Tee retki lähiseudulla uuteen kohteeseen
Laula metsässä
Tee kukkaseppele
Ui luonnonvesistössä
Nuku teltassa, parvekkeella tai riippumatossa
Valloita kukkula
Tee kaarnavene
Paista lettuja ja syö ne ulkona
Lähde metsään sateella
Tee kuperkeikka nurmikolla
Tee palmikko itselle tai läheisellesi ja koristele se kukkasin
Pysähdy kuuntelemaan linnunlaulua
Käy mustikassa
Kuivata tai säilö kesän herkkuja
Lähetä postikortti
Syö uusia perunoita
Tee mehujäätä
Leivo kakku ja tarjoile se ulkona
Kävele paljain jaloin
Kasvata pullo-omena tai -päärynä
Tee nokkoskeittoa
Lue kirjaa ulkona
Pujota metsämansikoita heinänkorteen
Hypi trampoliinilla
Käy mattopyykillä
Leivo raparperipiirakka
Etsi neliapila
Keinu
Suutele puun alla
Juo aamukahvi tai -tee ulkona
Kirjoita runo
Katsele merta
Tanssi puutarhassa

Rakkaudella
Sari