Hei hei marraskuu


Kuukausi sitten vuoden pimeimmän ajan saapuminen tuntui kurjalta ja raskaalta. Synkkyys hiipi täyttämään oman mielen sopukat ihan ahdistukseen asti. Marraskuun alku tökkikin ihan urakalla, mutta jotenkin kummasti päivät ja viikot lähtivät lopulta rullaamaan panostamalla päivittäin mieltä kohentaviin pieniin asioihin ja fiilis piristyi viimeistään, kun aurinko vihdoin ilmestyi ilahduttamaan pitkän kuurupiiloleikin jälkeen.

Tänään eletään marraskuun viimeistä päivää, joka on kuukaudelle sopivaan tapaan sateinen, tuulinen ja synkkä. Oma mieli ei kuitenkaan vaeltele enää samoilla synkillä poluilla, sillä marraskuu on lopulta ollut erittäin antoisa ja täynnä paljon ilonaiheita. Olen saanut tehdä ihania työkeikkoja, suunnitella tulevia ja harrastaa töiden vastapainoksi. Tietysti vastaan on tullut niitä harmaita päivä, jotka tuntuvat raahustavan eteenpäin kuin peltojen yllä raskaana lepäävä sumu. Niiden vastapainona on kuitenkin ollut valoisia päiviä, pilvettömän taivaan sineä ja aurinkoa kohti käännettyjä kasvoja. Ensilumikin satiin tänne eteläiseen Suomeen ja kirpsakat pakkaset palauttivat tallinpitäjän arjen talvirytmiin vesisaavien sulanapidon ja tallihommissa jäätyvien sormien myötä. Vuodenaika on selvästi vaihtumassa nytkähdellen toiseksi.
Marraskuu, olit minulle hyvä, raskaskin. Ehkä voisi jopa sanoa, että kuukausista inspiroivin tänä vuonna. Palaan vielä marraskuun arkiprojekteihin seuraavissa postauksissa, vaikka tänään onkin aika kääntää kalenterissa uusi lehti. Siispä hei hei marraskuu ja tervetuloa joulukuu!

Rakkaudella
Sari
  1. Kyllä tuo joulukuu saa jo alkaakin, kun marraskuu vain ollut niin pimeä.Onneksi kuitenkin ollut lämmintä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta onneksi alkaa taas valoisa aika pidentyä. Sitä odotellessa. :)

      Poista