Unelmasta tavoitteeksi, tavoitteesta todeksi


Olen lapsesta asti ollut kova unelmoimaan. Mielikuvitusta riitti, enkä juuri antanut tosielämän realiteettien rajoittaa haaveiluani. Hulluimpiakin unelmia yritin jo pikkutyttönä elää todeksi. Nykyään vanhalla kirjoituskoneella kirjoitetut "kirjat" ja suunnitelmat muuttaa rivitalon takapihalla nököttävä leikkimökki ponitalliksi jo naurattavat. Tuolloin suunnitelmani eivät ehkä onnistuneet, mutta ne opettivat arvokkaan asian. Tavoitteet vaativat innovatiivisuutta ja kykyä tarkastella asioita useammalta kantilta sekä omalla kohdallani myös tiettyä itsepäisyyttä, jos läheisiltäni kysytään. Unelmien toteuttaminen on ensisijaisesti taitolaji - ja sen voi oppia!

Olen jo pitkään sanonut, että minä en harrasta hattaraista päiväunelmointia. Sen sijaan minulla on vapaana lentäviä ajatuksia, joista muovautuu unelmia ja aivan erityisistä unelmista teen tavoitteita. Niiden todeksi eläminen on ollut yksi oman elämäni suurimmista voimauttavista kokemuksista. Unelmamme kun kertovat siitä, mitä elämältämme todella haluamme ja keitä syvimmiltään olemme.

Matkan varrella olen kiinnostunut yhä enemmän siitä, miten unelmien saavuttamisen voi itse tehdä mahdolliseksi ja toisaalta mikä estää meitä elämästä tavoitteitamme todeksi. Usein ongelma on lähtökohtaisesti jo siinä, ettei tiedä mitä elämältä haluaa tai rautoja on liian monta kuumana samaan aikaan. Oppimamme ajatusmallit, odotukset ja oletukset ovat usein suurimpia esteitämme. Moni myös olettaa, että unelmat vain jonakin päivänä manifestoituvat todeksi, vaikka varsinkin suuremmat unelmat vaativat todellisuudessa paljon työtä - myös suunnittelun osalta.

Tästä oivalluksesta syntyi ajatus Inspiroivasta arjesta ja ensimmäinen Unelmasta tavoitteeksi, tavoitteesta todeksi -workshop, joka järjestetään ensi viikon lauantaina Turussa Luomuspajalla. Workshopissa kirkastetaan omat intohimot ja unelmat tavoitteiksi ja käydään läpi unelmien mekaniikkaa eli sitä, miten unelmien toteutumisen voi mahdollistaa ja miksi ne joskus jäävät vain haaveiksi. Päivän aikana käydään läpi konkreettisia tapoja järjestää unelmat toteutettaviksi suunnitelmiksi ja opitaan tekniikoita, joiden avulla suunnitelmien toteuttaminen myös onnistuu. Unelmien ei tarvitse olla suuria muutoksia, vaan ne voivat liittyä myös toiveeseen rakentaa inspiroiva ja toimiva arki tai yksittäiseen unelmaan: lomamatka, uusi koti, uuden taidon oppiminen. Emme tavoittele täydellistä elämää, vaan elämää, joka on juuri sinun näköisesi. Lopuksi opiskellaan tekniikoita, joiden avulla tavoitteiden saavuttaminen muuttuu tietoiseksi työskentelyksi. Ei höttöä tai voimalauseiden toistelua, vaan inspiroivaa asiaa!

Workshop sopii hyvin myös yrittäjille tai yrittäjyydestä haaveileville ja useat workshopissa opetettavat tekniikat sopivat mainiosti osaksi kalenteria tai bullet journalia. Tervetuloa workshoppiin selvittämään mikä erottaa haaveilijan oman elämänsä tekijästä.

Unelmointi on helppoa, mutta unelmien toteuttaminen vaatiikin usein taitoa ja kykyä ylittää tavoitteen tiellä olevat esteet. 


Unelmasta tavoitteeksi, tavoitteesta todeksi -workshop

Lauantai 25.8.2018 klo 10-14
Ohjaajana Sari Härkönen-Rand / graafinen suunnittelija 

Hinta 35,00 euroa

Ilmoittautumiset sähköpostitse sari@sarandia.fi 20.8.2018 mennessä.


  1. Unelmien toteuttaminen on todellakin taitolaji, mutta ei mitenkään mahdotonta. Kun ikää tulee lisää, olen alkanut enemmän miettiä, että mistä minä unelmoin.

    VastaaPoista