Kalenteri, joka mullisti arjen - Bullet journal -kurssi Turussa!

Kun puolitoista vuotta sitten ostin ensimmäisen muistikirjan bujoilua varten ja tein ensimmäiset viikkoaukeamat sen sivuille, en osannut edes kuvitella mitä kaikkea bullet journalin käyttö tulisi tuomaan elämääni. 


Kuinka moni muistaa, kun vuosi sitten kirjoittelin teille bujoilusta eli bullet journalin käyttämisestä? Bullet journal -tekniikka ja sen ohessa opitut ja itsekin kehitetyt arjenhallintataidot ovat osoittautuneet kullan arvoisiksi viime aikojen vuoristoratakyydissä, jota elämä on tarjonnut. Bullet journal -kalenterini piti minut järjissäni raksavuoden myllerryksessä ja auttoi pitämään yrityksen, palkkatyön, harrastusten ja talon rakentamisen luoman huojuvan korttitalon kasassa. Se on opettanut minut viimeinkin budjetoimaan ja hallitsemaan omaa taloutta mielekkäällä tavalla. Töiden tekeminen kotona on tehtävälistojen nerokkaan käytön vuoksi nykyään huimasti mieluisampaa ja tuottoisampaa kuin aiemmin, vaikka kiire painaa usein päälle. Mutta sellaista elämä on.

Onnellisen arjen osalta on tärkeää ymmärtää, ettei kyse ole tekniikoista, jotka tekevät elämästä jotenkin taianomaisen kepeää ja helppoa. Ydin on siinä, että itseltä löytyy ne välineet, joiden avulla elämä pysyy omissa hyppysissä silloinkin, kun tulee mutkia matkaan ja sitruunoja syliin. Tai ihan vain silloin, kun on monta palloa, jotka pitää ilmassa.

Voisin myös väittää, että muistikirjassa on taikaa, kun sitä käyttää oikein. Se voi olla väline suurimpien unelmien saavuttamiseksi, kuten itse olen saanut kokea. A dream is just a dream until you make a plan. Niin se menee. Harva unelma toteutuu vain putoamalla suoraan syliin. Useimpien kohdalla on tehtävä töitä. Liian moni unelma jää toteutumatta sen vuoksi, ettei unelmoijalla ole konkreettisia välineitä haaveiden toteuttamiseksi. Juuri tästä on kysymys. Parhaimmillaan kalenteri estää aivoja ylikuormittumasta arjen pyörityksessä ja tarjoaa polun, jota pitkin kulkea päämäärätietoisesti kohti tavoitteita.

Koska bujoilulla ja arjenhallintatekniikoilla on ollut niin suuri vaikutus omaan elämääni, on ollut erityisen inspiroivaa ja innostavaa päästä jakamaan näitä oppeja myös muille. Toivon, että jakamani neuvot ja vinkit tulevat arvokkaaksi osaksi myös muiden elämää. Kun arki on edes hieman enemmän hallinnassa ja vähemmän stressaavaa, siihen mahtuu enemmän hauskaa. Ja niitä toteutuneita unelmia!

Viime syksynä pidin kurssin Raisio-opistossa ja nyt uusi bullet journal -kurssi on alkanamassa Turussa Luomuspajalla tammikuun 8. päivä. Mukaan tarvitset mieleisesi kynät, viivoittimen sekä muistikirjan (blanko tai pistesivut).

Bullet journal -kurssi
Maanantaisin klo 18-20 Luomuspajalla (Paimalantie 38, Turku)
8.1.-29.1.2018 (4 kurssikertaa)
Ohjaajana Sari Härkönen-Rand
Hinta 65,00 euroa
Ilmoittautumiset sari@sarandia.fi 31.12.2017 mennessä (paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä)
Lämpimästi tervetuloa!Rakkaudella, 
Sari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti