Rikalanmäellä


Eilen itsenäisyyspäivänä kävimme ensimmäistä kertaa Halikossa Rikalanmäellä. Varsinaisesti saavuimme paikalle joulumarkkinoiden vuoksi, mutta mäellä sijaitseva rautakauppa osoittautuikin suuren kiinnostuksen kohteeksi. Kauppa on varsinainen aarreaitta vanhaa taloa tai muita rakennuksia kunnostavalle, mutta perinteitä ja aitoja materiaaleja kunnioittavalle rakentajallekin sieltä löytyi jos jonkinlaista hypisteltävää kauniista vetimistä talomaalinäytteisiin.

Alla olevia pistorasioita ja katkaisijoita testailimme hyvän tovin. Olimme vielä kesällä leikitelleet ajatuksella mustistä rasioista, mutta nyt nämä valkoiset pyöreät näyttävät aika sieviltä ja suloisilta. Käännettävät katkaisijat tuovat hauskoja muistoja mieleen, mutta omaan talon valitsisin mieluummin huomaamattomammat painikkeet. Kuinka moni muistaa joskus käyttäneensä vanhoja käännettäviä vipuja sytyttäessään valoja?Näyttelytilasta löytyi todellinen kaunotar. Juuri tällaiset kesätaivaansiniset ovet haluaisin piharakennukseen. Muistelen joskus kuulleeni, että perinteiset siniset ovet tuovat onnea. Osaako joku vahvistaa muistikuvan tai ehkä kertoa lisää sinisistä ovista?


Tämä pieni kotiseuturetki jätti mukavasti muutaman yksityiskohdan pohdittavaksi. Luulenpa hyvinkin, että palaamme Rikalanmäelle vielä uudelleen. Samalla olisi mukava tutustua myös muinaispolkuun ja patikointireitteihin. Onhan kyseessä sentään kulttuurimaisema. 

Rakkaudella,
Sari

4 kommenttia:

 1. Me ollaan näitä pyöreitä valkoisia katkaisijoita ja pistorasioita mietitty myös... nyt pitäisi vaan selvitellä, että mistä ne saisi edullisimmin. Muistatko yhtään mikä näiden valmistaja oli? Mulla assosioituu aika vahvasti siniset ovet ja onni tuonne eteläeuroopan suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on linkki Rikalanmäen rautakaupan verkkokauppaan: http://kauppa.antiikkiverstas.com/sahkoasennustarvikkeet_katkaisijat_pistorasiat Hinnat ovat ainakin esillä, mutta valmistajaa en nyt muista. Vinkkaathan minullekin, jos löytyy jostain kivat hyvällä hinta-laatusuhteella. :)

   Poista
 2. Rikalanmäki on komea paikka, ei ihme, että sillä on pitkä historia. Aika lähellä Muonamiehenmökkiä, joka sekin seisoo mäellä kulttuurimaisemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä on kyllä sitten komeat maisemat! :)

   Poista