Joulumieltä etsimässäJoulumieli se vaan ei ota tänä vuonna syttyäkseen. En ole kuunnellut jouluradiota, eikä joulumarkkinoillakaan oikein tullut sellaista leppoisaa joulufiilistä. Miehen kanssa jaetun joulukalenterin suklaat sentään ilahduttavat joka toinen päivä aamuteen kaverina.

Nyt voin myös ensimmäistä kertaa sanoa, että raksa stressaa. Asiat junnaavat paikallaan ja työt ovat ahmaisseet tunteja, jotka olisi muuten vietetty talolla kakkoskakkosia ja väliseiniä naulaten. Stressi, murehtiminen ja huonosti nukutut yöt käyvät kuitenkin happamiksi muutaman päivän jälkeen ja sitten mörrimöykyn onkin jo syytä yrittää kömpiä kolostaan.

Yrittänyttä ei siis laiteta, joten viime viikolla kiikutin parvekkeelle unohtuneen huonekuusen takaisin sisälle vehreää joulutunnelmaa tuomaan. Väliaikaistalouden istumapaikat ovat tällä hetkellä kovin varattuja, joten täräytin kuusen työpöydän yläpuolelle hyllylle. Toivottavasti ei tipahda sieltä päähäni. Siinä se nyt nököttää, meidän joulutunnelma tiivistettynä yhteen vihreään kasviin. Oli ihan pakko hihittää ääneen tätä katsoessani. Hopeareunuksena tässä on kuitenkin nähtävä se, että tämä huonekuusi on järjestyksessään toinen viherkasvi, jonka olen pitänyt hengissä yli vuoden. Pisteet siitä!

Viime vuonna itselleni lanseeraamani slowjoulun henkeen en kuitenkaan aio ottaa stressiä tästäkään. Jouluaaton koittaessa bataattilaatikko, soijamureke ja kotijuusto sekä aattoiltana konvehtien kera nautittava Disneyn Aladdin tuovat viimeistään kaivattua rauhoittumista tähänkin talouteen. Joulu tulee joka tapauksessa ja jos jätän oven raolleen, löytää se varmaan meillekin.

Onko siellä muita, jotka etsiskelevät vielä joulumieltä sohvan alta pölypallojen seasta?

4 kommenttia:

 1. Tääläkin se joulumieli on välillä kadoksissa. Liekkö se luuraa jossain villakoirien seassa joita täälä ahtaassa väliaikaisasunnossa riittää. Raksahommat stressaa tääläkin, tekisi mieli välillä unohtaa pariksi viikkoa koko raksa ja keskittyä siihen joulumielen rakentamiseen, mutta se salainen haave joulusta uudessa kodissa nostaa aina vain päätään vaikka tässä pian kiire tuleekin sen asian suhteen 🙊 toivotaan että se joulumieli löytää vielä tiensä teille ja meille, viimeistään aattoaamuna ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi voi, ehkä tämä on pakollinen osa raksavuotta. Tsemppiä sinnekin ja eiköhän se joulutunnelma sieltä meille molemmille saavu! :)

   Poista
 2. Sama kuvio tässä kodissa! Miulla ei oo ees minkäänlaista tietoa, että missä meidän joulukoristeet on...Varmaan vintillä.. jossain. Öh. Vaikka meillä vielä onkin raksalla pystytysporukka ja omia hommia ei vielä ole hirmuisesti, tuntuu että aika vaan häviää johonkin. Tosin myös viimeiset pari vuorokautta ollaan oltu sisällä pikkuneidin sairastaessa ja ehkä senkin takia oma pää on vähän enemmän "kunnytvaanselviäispäivästä" ku "oikuinkaihanajoulufiilis" :D Kyllä se tästä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi! Tiedän fiiliksen! :D Tsemppiä ja paranemisia sinnekin! Kyllä se joulufiilis vielä jostain ilmestyy. :)

   Poista