Jotain ihanaa ja turkoosia


Joskus kohdalle sattuu jotain ihanaa ja niin täydellisen erityistä, ettei sellaista oikein ollut osannut toivoakaan. Mutta kun sen näkee, ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tässä olisi Se Oikea. Sama pätee niin elämänkumppaneihin kuin aivan erityisiin huonekaluihin.

Meillä ei ole ollut etsinnässä sohvapöytä, mutta sattuman johdattelemana sellainen on nyt meille hankittu. Kaikki lähti oikeastaan siitä, että viime keväänä ostamamme ihana punainen talonpoikaispöytä ei nyt sitten mahdukaan wc:n allaskaapiksi, kuten olimme suunnitelleet. Harmitus ei ollut kovin suuri, sillä parissa minuutissa olin keksinyt pöydälle kakkosroolin. Voisin laittaa silmät kiinni ja antaa lyhentää sen jalat, jolloin siitä voisi tulla sohvapöytä. Se olisi kuitenkin tarkoittanut kivan punaisen maalipinnan poistamista, sillä punainen pöytä olohuoneessa ei sovi ollenkaan meidän suunnitelmiin. Talonpoikainen sohvapöytä sen sijaan tuntui oikein hauskalta ja sopivalta idealta, sillä ruokapöytä tulee olemaan uudempaa tuotantoa. (Sekin tosin kierrätyspuusta.) Päätin siis pitää silmäni auki sopivan hintaisen talonpoikaispöydän varalta.

Pari päivää sitten etsin Torista ihan muuta kuin pöytää, kun listaa selaillessani silmiini osui jotain ihanan rosopintaista... ja turkoosia! Ja vieläpä hyvään hintaan! Pikainen viestittely miehelle ja pöytä varaukseen. Tänään kävimme noutamassa löytöni. Upeassa alkuperäisessä maalissa olevan täyspuisen pöytävanhuksen. Edelleen yhtä tukeva kuin vuosikymmeniä sitten, jolloin turkoosi maalikin peitti pinnan paremmin. Pöydän kansi on kovin kulunut ja naarmuinen, mutta viehättävällä tavalla aikaa nähnyt. Ja se väri!Enpä olisi uskonut vielä pari vuotta sitten, että uudesta kodista tulee löytymään näin värikkäitä huonekaluja. Niistä saa kuitenkin ihanaa energiaa ja ne toimivat hyvänä väriterapiana. Kuluneessa turkoosissa on ripaus seikkailua, kaukomaita ja kirkasvetisiä laguuneja. Väreistä saan ihan valtavasti inspiraatiota ja juuri tällaisilla innoittavilla huonekaluilla haluan kotiani maustaa. 

Onko sinulla kodissasi energiavärejä?

Inspiroivaa uutta viikkoa toivottaen,
Sari
 1. Kaunis turkoosi pöytä. Välillä sitä itsekin yllättyy, miten sitä ihastuu johonkin hyvin erilaiseen tavaraan mitä oli ensin ajatellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olisin ollut tyytyväinen ihan puunväriseenkin talonpoikaispöytään, mutta tämä turkoosi oli ihana yllätys. :)

   Poista
 2. Aivan ihana pöytä! Vanhoissa kalusteissa on juuri sitä oikeaa tunnelmaa ja kierrätys saa sydämen vallan hykertelemään :) Meillä kodin ainoa väripilkku taitaa olla juurikin vanha iso vihreä kaappi keskellä tönöä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se on, että jotkin huonekalut varastavat aivan erityisen paikan kodin silmäteränä. Tämä saattaa olla sellainen. Täytyypä tulla kurkkimaan teidän vihreää kaappia blogiin. :)

   Poista
 3. Ihana! Ja värikin sopii monen tyyliseen sisustukseen kun se yhdistyy patinoituneeseen pintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan totta tuo, että patinoituneita värejä on helppo yhdistää muuhun sisustukseen. :)

   Poista