Arjen pieniä iloja {Mikroelämyshaaste}

Paljastus: Tämä kuva on lavastettu!

Rakastan Instagramia, Pinterestiä ja erilaisia Facebook-ryhmiä. Visuaalisena ihmisenä tällaisissa palveluissa jaettavien kauniiden kuvien katselu on parhaimmillaan nautinnollista, inspiroivaa ja ihastuttavaa. Kolikolla on kuitenkin aina kääntöpuolensa. Upeiden ja usein myös enemmän tai vähemmän lavastettujen kuvien selaaminen saattaa saada oman elämämme tuntumaan harmaalta ja vähemmän hohdokkaalta.

Olen aivan varma, että suurin osa bloggaajista harrastaa kuvien lavastamista tai asettelua. Sehän on suorastaan välttämätöntä kauniiden kuvian aikaansaamiseksi. Ei esimerkiksi meidän pienessä vuokrakämpässä ole oikeasti tilaa kuvassa näkyvälle omppuasetelmalle. Omenat olivat vain niin herkun näköisiä, että inspiroiduin kuvaamaan niitä. Näin ne tuottavat minulle vieläkin iloa kuvamuodossa, vaikka itse omenat ovat jo aikaa sitten päätyneet parempiin suihin. Ehkä niistä on iloa sinullekin?

Minulle (ja varmasti monelle muullekin) valokuvaaminen ja estetiikka on harrastus, jolloin blogista ja esimerkiksi Instagramista tulee kanvas, jolle voi maalata kauniita asioita. Kuvien ei ole tarkoituskaan kuvata koko totuutta ja jokaista elämäni aspektia, vaan esitellä niitä asioita, jotka juuri minua inspiroivat omassa arjessani. Tämä on juuri se ero, joka muiden kuvia selatessa tulee muistaa. 

Elämme nykyään kovin elämyshakuisessa maailmassa, jonka perusolettamus tuntuu olevan se, että kaikki suuri on hienoa ja jotain mitä kohti tulisi automaattisesti pyrkiä. Suuria tunteita, merkkikorkokenkiä, hohtavia luksusasuntoja ja kalliita kaukomatkoja. Selkäytimessä saakka tuntuvat elämykset ja ihastuksen tunne ovat makea mauste, mutta niistä ei saa tulla elämän painopiste. Me kun elämme joka päivä - myös niiden odotettujen lomamatkojen, asuntokauppojen ja juhlien välissä. Minä olen varma, että elämyksellisiä hetkiä voi löytää myös ihan tavallisena maanantai-iltana villasukat jalassa. Nimittäin sellaisia mikroelämyksiä. Entäpä jos näihin arjen ihaniin pieniin iloihin keskittyisi vähän enemmän? Voisiko arjesta ylipäätään tulla hitusen verran hohdokkaampaa, elävämpää ja rikkaampaa? Arkihan on parhaimmillaan sellaista, ettei siitä tarvitse lomaa.

Millaisia mikroelämykset sitten voisivat olla? Varmasti jokaisen kohdalla erilaisia, mutta niihin liittyy ehdottomasti aina hyvä fiilis. Ja sitähän voi löytää vaikka mistä. Tässä omat mikroelämykseni, joista olen päässyt nauttimaan viime aikoina.


Puhtaat lakanat

En tiedä uinuttaako mikään yhtä hyvin uneen kuin pesusta tulleet sopivasti kahisevat pesunkankeat lakanat. Nukun uusissa lakanoissa niin hyvin, että näkemäni unetkin ovat rauhallisempia. Jopa mielikuvitukseni siis nukahtaa. Tällaiset ihanat totaaliset lepohetket ovat erittäin tärkeitä myös arjen rullaamisen kannalta. Hyvin nukkunut ja virkeä ihminen nyt vain saa enemmän irti jokapäiväisestä elämästä. Olisiko aika vaihtaa lakanat?


Pakkaspäivä

Jalkojen alla nariseva lumi ja kuura, joka on kuorruttanut kaiken ympärillään valkoisella sokerilla. Tällaisissa talvipäivissä on taikaa ja parhaiten niistä pääsee nauttimaan metsässä. Illalla katse kannattaa suunnata taivaalle, jossa usein pakkasyönä sinulle tuikkii koko maailmankaikkeus.


Muistiinpanot

Hetki aikaa itselle, kynälle ja paperille. Paperille kirjata ylös arjen mainioimmat muistot ja toisaalta valuttaa myös murheet mieltä painamasta. Uskon vahvasti siihen, että viikosta tulee parempi, jos sen sellaiseksi itselleen piirtää. Lisää bullet journal -harrastuksesta voit lukea tästä postauksesta.


Arkipäivän rohkeus

Rajojaan voi ja on syytä koetella ihan joka päivä. Benjihyppyä tai koskenlaskua ei kuitenkaan tarvitse  viikoittain harrastaa, jos osaa löytää haasteita lähempääkin. Kaltaiseni korkeanpaikankammoinen voi vaikkapa rakennustyömaan telineillä kiipeämisestä saada hyvän fiiliksen ja ripauksen lisää itseluottamusta. Minä osaan ja minä pystyn!


Halaus

Olen saanut viime aikoina ihan hirmuisesti halauksia. Aviomiehen haliminen on aina yhtä ihanaa vielä vuosienkin yhdessäolon jälkeen. Erityisen ihanaa on myös ystävien halaaminen. Siitä saa aina lämpöä ja ihan omanlaistaan energiaa. Kun seuraavan kerran halaat, halaa ajatuksella, lämmöllä ja rakkaudella.HAASTE

Hyvä täytyy aina laittaa kiertämään, joten nyt on sinun vuorosi. Mitkä ovat sinun ihanimmat, tärkeimmät tai tunnerikkaimmat viisi arkipäivän mikroelämystä, joista tulee ihan tavallisenakin päivänä hyvä fiilis? Katsotko kissavideoita vai käveletkö töistä kotiin maisemareittiä? Jaetaan yhdessä mikroelämyksiä ja avataan silmät ihanalle arjelle!

Rakkaudella,
Sari

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana kirjoitus, löysin todella monta kohtaa joihin samastua ja joista ilahtua. :) Itsellekin on tärkeää aina välillä ihan tietoisesti kiinnittää huomiota niihin pieniin hyviin asioihin ja muistaa sitten myös nauttia niistä. Tähän haasteeseen aion ehdottomasti osallistua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! Odotan innolla millaisia arjen iloja sinulta löytyy! <3

      Poista