Lokakuu raksallaTältä meidän talo näyttää nykyään. Katto pään päällä, paneelit seinissä, mutta ikkunat vielä puuttuvat. Enää ei tunnu luontevalta puhua tontista tai edes raksasta, sillä sehän on jo talo. Ei toki valmis, mutta talo kuitenkin.

Ulkoverhoilupaneeleissa olevan vaalean pohjamaalauksen myötä alkuperäinen ulkomaalin väri on mennyt harkintaan. Olimme miehen kanssa molemmat tahoillamme tykästyneet vaaleaan väriin ja nyt rakennuslupahakemukseen merkitty tummansiniharmaa sävy tuntuukin vähän turhan tummalta. Pehmeä vaaleanharmaa sävy sen sijaan sopisi kauniisti taloon ja sen ympäristöön sekä tilattuihin punaisiin ulko-oviin. Niin ne ajatukset vain voivat matkan varrella muuttua, vaikka mukamas niin varmoja asiasta vielä keväällä olimme. Sisällä hommat ovat toki vielä armottoman kesken, mutta edistystä tuntuu tapahtuvat koko ajan ja välillä isommin harppauksin. Villoituksen ensimmäinen kerros on nyt valmis ja nyt on jo menossa styroksien ja verkkojen asentaminen lattiaan. Asennuksen ja putkimieshommien jälkeen on vuorossa lattian valu. Sen jälkeen asennetaan sisäkatto ja katon villoitus, ulkoseinien loppu paperointi, koolaus ja sisempi villoitus, väliseinät... Ihan oikeita sisähommia luvassa siis pikku hiljaa!


Puppe pääsi jokin aika sitten raksakoiraksi. Papparainen seurasi tyytyväisenä pediltään meidän muiden puuhasteluja ja veti välillä päikkärit. 

Fiilikset rakennusprojektin suhteen ovat tällä hetkellä positiiviset. Olin varautunut siihen, että tässä puolen vuoden kohdalla syksyn pimeyden laskeutuessa iskisi armoton raksaväsymys, mutta sen sijaan olemme molemmat aika yllättyneitä siitä, miten pitkällä projekti jo on. Vielä kaksi kuukautta sitten meillä ei ollut edes runkoa pystyssä ja nyt olemme jo tässä vaiheessa! Ja saanko vielä lisätä, että rakastan meidän taloa ja tulevaa kotia. Juuri viime viikolla kävimme miehen kanssa läpi kaikkia niitä paikkoja ja taloja, joita ehdimme vuosien aikana käydä näytöissä katsomassa eri paikkakunnilla ja jotka nyt tuntuvat ihan hassuilta. Tämä on se paikka, minne me kuulumme. 

Aurinkoista torstaita kaikille!

Rakkaudella,
Sari
  1. Whaaaat?! Sehän on ihan talon näköinen talo jo! Ihan oikea talo! WAU! Kylläpä raksalassa on edetty huimasti! Tsemppiä sinne puuhiinne, tuosta tule niin ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kyllä ollaan tästä niin onnellisia ja ylpeitä. Ei oikein ymmärretä, että vielä toukokuussa tässä oli vasta kuoppa. :D Ja ihan itse tämä on kasattu! Yhtään elementtiä ei meidän tontille ole tuotu kattotuoleja lukuunottamatta. Tänään opettelin itse ekan kerran muuraamista ja monta muuta uutta oppia ja taitoa on matkan varrella tullut kerättyä. :)

      Poista