Tupakeittiö murheenkryyninä


Uskoisittekohan, jos kertoisin kuinka monta kertaa keittiömme kanssa on soudettu ja huovattu. Onneksi en ole itse edes moista tilastoa laskenut. Voisi ehkä hieman ottaa päähän ne kaikki tunnit, jotka olen viettänyt keittiöideoiden kanssa painien, tyrmäten "hyvän idean" toisensa jälkeen.

Yllä on siis meidän tupakeittiömme pohjapiirustus. Innostuin ehkä vähän kuvanmuokkausohjelmalla lisäilemaan tilaan yksityiskohtia ja mopo taisi karata käsistä. Tuolla vasemmalla on siis olohuoneen punasävyinen matto, tv-taso ja harmaasävyinen sohva, jos ne nyt eivät käyneet tästä hyvin kömpelöstä tyylikkäästä taideteoksesta ilmi.

Pohjaratkaisun suunnittelussa meillä oli lähtökohtana avara ja valoisa tupakeittiö, jossa yhdistyisi luontevasti keitiö, ruokailutila ja olohuone. Valoisuutta saamme korkeista ikkunoista ja vinon sisäkaton mahdollistamasta harjaa kohti nousevasta huonekorkeudesta. Oikein ihanaa, eikö vain? Paitsi siinä vaiheessa, kun tämä oman elämän sisustussuunnittelija tajuaa, että koko tupakeittiön sisustuksen tulisi olla harmoninen ja kaunis yhtenäinen kokonaisuus persoonallista kädenjälkeä unohtamatta.

Pidän itseäni lähtökohtaisesti ihan varmana sisustajana, joka tuntee oman tyylinsä. Nyt olen kuitenkin aika hukassa, koska suunniteltavassa tilassa ei pääse ennen kalusteiden ja pintamateriaalien valintaa asumaan ja kokemaan sen valoa ja tunnelmaa. En ole myöskään koskaan asunut kodissa, jossa olisi yhtä suuri yhtenäinen tila erillisillä toiminnoilla. Lisäksi keittiön kalusteiden valinnan on osuttava nappiin, koska ne käytännössä loistavat avoimen tilan läpi olohuoneen puolelle asti ja ne myös huomaa ensimmäisenä eteisestä tupakeittiöön saavuttaessa.
Keittiötä on toki pohdittu suurpiirteisesti jo pohjapiirustuksen suunnittelusta asti. Valoisan tilan ja hulppean huonekorkeuden vuoksi suljimme melko nopeasti suunnitelmista valkoiset keittiökalusteet. Seinistä tulee joka tapauksessa melko vaaleat, joten valkoinen keittiö olisi tehnyt koko tilan ilmeestä liian vaalean ja pahimmassa tapauksessa sairaalamaisen. Ja miksäpä ei vähän rikottaisi omia rajoja, kun siihen kerran on mahdollisuus?

Olemme nyt pyöritelleet mielessämme ajatusta joko mustasta keittiöstä tai puunvärisistä keittiönovista. Myönnän surffailleeni muutaman illan netissä epätoivoisesti etsien Juuri Oikeansävyisiä ovia. Kaikki olivat liian vaaleita, liian tummia, liian harmaita, liian kiiltäviä tai muuten vain epäkelpoja. Lopulta löysin kaksi vaihtoehtoa hyvälle ovimallille ja elokuun aikana olisi tarkoitus tehdä päätös keittiön suhteen. Aika vahva visio meillä jo onkin, mutta se jääköön vielä paljastamatta, sillä jos ennusteet laisinkaan pitävät paikkansa, saattaa mielipide vielä tässä matkan varrella muuttua.Ihanaa alkanutta elokuuta!


Rakkaudella,

Sari

4 kommenttia:

 1. Mukavia suunnitelmia ja hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 2. Remontissa ja rakentamisessa suunnittelu on kyllä kaikkein kivointa, niin ja vaihtelevaista. Näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tämä on hauskaa hommaa, vaikka välillä tuntuukin haparoivalta. Eiköhän tästä hyvä tule. :)

   Poista