IrtiottoTäällä taas pienen postaustauon jälkeen ja takaisin sorvin ääressä. Blogihiljaisuudelle oli oikein pätevä syy, sillä olimme miehen kanssa lepuuttamassa hermojamme viikon verran Mallorcan lämmössä. Joku taisi ehtiä nostella kulmakarvojaan, kun viime talvena kerroin varanneeni meille lomamatkan keskelle rakennusprojektia. Onneksi niin kuitenkin tein, sillä kunnon erätauko oli ihan paikallaan meille molemmille. Talonrakennus on projektina niin massiivinen ja aikaavievä, että irtiotto tuhansien kilometrien päähän on välillä ainoa vaihtoehto päästä lataamaan akkuja. Oli myös aika ihana nähdä mies syventymässä vaihteeksi hauskanpitoon tai kirjan lukemiseen talon piirustusten sijaan. Suosittelen muillekin rakentajille lomareissua keskelle rakennusurakkaa. Omasta jaksamisesta huolehtiminen on nimittäin ensiarvoisen tärkeää, jos haluaa selvitä näin isosta projektista järjissään.

Erossa rakkaus ja ikävä kasvavat. Tämä on totta myös talonrakentamisen kanssa. Mallorcalla sai ihailla toinen toistaan hulppeampia merenrantahuviloita ja vanhojen talojen välimerellistä arkkitehtuuria, mutta mikään ei tuntunut yhtä lailla paratiisilta kuin meidän omamme. Olihan lomalla toki ihanaa. Aamusta iltaan sai tehdä mitä halusi. Kellua patjalla turkoosinsinisessä poukamassa, kirjoittaa ajatuksia kiireettä ylös uima-altaan reunalla loikoillen ja nukkua täydellisesti ilmastoidussa huoneessa hyviä yöunia. Kotona kuitenkin odotti rungonpystytys ja tontti, josta perheenjäsenet olivat kaataneet koivuja, levittäneet multakasoja ja järjestäneet lautakasoja. Miten tilavalta paikka yhtäkkiä näyttikään. Aivan ihanalta. Ihan nauratti, että pitihän sitä matkustaa paratiisiin saakka, jotta ymmärtäisi oman paratiisin löytyvän jo kotoa.

Nyt rakentaminen jatkuu ja ensimmäiset osat rungosta ovat pystyssä. Kattotuolien asennus lähestyy myös, mikä jännittää edelleen. Tähän mennessä talo tuntuu sopivan ympäristöönsä, mutta vasta kattotuolien tuoma todellinen korkeus tekee talon mittasuhteista todelliset. Sitä odotellessa.

P.S. Kuvassa ihanat numerolaatat, joita lähdimme myös reissultamme hakemaan. Baleaarit ovat suosikkimatkakohteemme ja näiden perinteisten koristeiden muodossa ne pääsevät muistuttamaan matkamuistoistamme myös tulevaan kotiimme.


Rakkaudella,

Sari

2 kommenttia:

  1. Talonrakentaminen on kyllä projekti joka vaatii välillä myös lomaa. Tai, me ainakin kävimme lomalla vaikka rakentaminen olisi vaatinut meidät. Toisaalta, uskon että loman jälkeen on taas uutta puhtia enemmän projektin parissa!

    VastaaPoista
  2. Oi Mallorca, ihanaa! :) Mainiota, ettei talonnumero ole perinteinen vaan muisto, joka kertoo matkastanne. Mekin pyrimme ostamaan matkoilta sisustuselementtejä. Silloin ne merkitsevät enemmän.

    VastaaPoista