Harjakorkeudessa


Villi Varpusta Facebookissa seuraavat saivatkin pientä esimakua siitä, mitä meillä oli suunnitelmissa lauantaita varten. Torstaina meille toimitettiin kattotuolit ja aikamoiset kattotuolit ne ovatkin. Lähipiiristä useampi ihmetteli kattotuolien suurta kokoa yksikerroksiseen taloon, joten varmaan siellä joku muukin nostaa kulmakarvojaan. Talon harjakorkeudelle on parikin syytä. Me emme pidä matalakattoisista taloista, eikä sellainen oikein edes sovi tähän ympäristöön. Tontti on tasainen peltotontti ja sen ympärillä on lähinnä puolitoistakerroksisia rintamamiestaloja. Tavallinen yksikerroksinen talo olisi näyttänyt pannukakulta keskellä tonttia. Meille tulee myös piharakennus, joka suunniteltiin vastaamaan tarvittaessa hevostallien mittavaatimuksia. Tästä syystä piharakennuksellakin on sekä kokoa että korkeutta, mutta päärakennus ei saa kuitenkaan jäädä sen varjoon. Näillä mittasuhteilla talo saa olla pääroolissa.

Vinkkini onkin siis, että pohtikaa taloa, piharakennuksia ja tonttia miettiessänne myös kokonaisuutta ja eri osien mittasuhteita. Minkä haluatte korostuvan ja mikä saa olla sivuosassa? Miten palaset pelaavat yhteen? Minkä haluatte olevan pääosassa, kun tonttia katsoo tietä pitkin saapuessa? Luottakaa omaan visioonne. Voin luvata, että palapelin pyörittely kannattaa. 


Kattotuolien nosto sujui hyvin tuulisesta säästä huolimatta. Aviomies hoiti isänsä kanssa kattotuolien asennuksen, minä heiluin ohjausnarun jatkona ja loput apujoukosta kantoivat lautoja ja kiinnittivät kattotuoleja koukkuun. Ei mikään pienen porukan homma siis. 

Talon näkeminen harjakorkeudessa tuntui uskomattomalta. Tätä hetkeä on odotettu todella kauan ja siinä talo nyt seisoi elokuun auringossa herttaisena, kauniina ja juuri sopivana. Talo on juuri sen näköinen kuin toivoimme ja ehkä vielä hiukan kauniimpikin kuin osasimme ajatella, kun sen näkee tietä pitkin tullessaan. Nyt pitäisi saada talo suojaan sateelta ja sitten voisikin olla syytä pitää harjakaiset. Edessä on tarjousten kilpailuttamista ja tilausten tekemistä eli vauhti vain kiihtyy. Yritän kuitenkin ehtiä päivittelemään muitakin juttuja, sillä esimerkiksi Mallorcan postaus laahaa jäljessä ja muutaman ostokseksin haluan teille esitellä. Niistä lisää ensi viikolla.Rakkaudella,

Sari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti