Löytöjä tulevaan kotiin

Lupasin esitellä Fiskarsin antiikkipäiviltä tekemiäni löytöjä, joita kertyi kolmen kappaleen verran. Enemmänkin ihanuuksia olisi ollut kaupan, mutta olen nykyään niin tarkka shoppailija, etten sortunut ostamaan muita kuin aivan ehdottomia sisustustavaroita. Päivän kysytyin kysymys taisikin olla "harmittaako kotona, jos tämä jää ostamatta". Jos vastaus oli ei, sai tavara jäädä myyjän pöydälle odottamaan sitä tosiostajaa.

En tainnut ehtiä muutamaa kojua pidemmälle, kun tämä ihana leikkuulauta(?) osui silmiini. Voin nyt rehellisesti myöntää, etten tiedä mikä ostamani laudan alkuperäinen käyttötarkoitus on. Se on melko iso ja kapenee toista päätä kohti. Toinen pää kaartuu sisäänpäin. Kertokaa ihmeessä, jos tiedätte esineelle tarkemman käyttötarkoituksen. Meillä se tulee pääsemään esille joko niemekkeen päälle tai ruokapöydälle ihan koristetarkoituksessa. Päässä pyörii jo ajatuksia kauniista asetelmista, joita tämän päälle saa tehtyä. Vanha puu on lämmin ja kaunis materiaali varsinkin keittiössä.Seuraava löytö on näissä kuvissa vilahteleva vanha punaraitainen jauhosäkki. Tämä menee omassa kategoriassani ehkä sinne huonommin perusteltujen ostosten puolelle, sillä en ole vielä päättänyt mitä tästä säkistä teen. Lattiatyynyn, kaitaliinan tai verhokapan? Niin herkullisen kaunis ja jämäkkä tämä oli, etten sitten kuitenkaan raaskinut sitä Fiskarsiin jättää. Värit sopivat niin kauniisti tulevaan kotiin. Perhepiirissä tosin ehkä hiukan kohoteltiin kulmia, kun kerroin ostaneeni antiikkimarkkinoilta jauhosäkin. "Ahaa, okei..."


Ja sitten vielä tämä virkattu peitto, jota esittelin hiukan jo edellisessä postauksessa. Peitto on yhden hengen sänkyyn tehty, mutta sen saa nätisti myös parisängyn jalkopäähän levitettyä. Langan väri on kerrassaan täydellinen. Ei valkoinen, ei harmaa, eikä keltainen. Luonnollinen.
Onnistuneita löytöjä mielestäni ja antiikkipäivien valikoima suorastaan ylitti odotukseni, vaikken postimerkkien, korujen ja keramiikan perään tällä kertaa ollutkaan. Onko näistä jokin oma suosikkisi?

Aurinkoa torstaipäiväänne!

Rakkaudella,

Sari
  1. "Leikkuulauta" näyttää vanhalta leipälapiolta, mutta tiedä häntä. :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita löytöjä oolet tehnyt. Tuo leikkuulauta on kaunis, juurikin puun kaunis väri. Myöskin tuo peitto löytäisi kyllä paikan meiltä. Jään seurailemaan minne asettelet paikoilleen! (Tiedän tovi menee, projektinne vielä kesken!) Tsemppiä rakentamiseen!

    VastaaPoista