Arkea ja kalenterielämää


Minulla on aina ollut monta rautaa tulessa ja varsinkin lukioajoista lähtien olen oppinut tasapainoilemaan erilaisten tehtävien, velvollisuuksien ja harrastusten välillä. Opiskeluaikoina eri kursseihin liittyvät aikataulut ja tehtävät sekä osa-aikaisten töiden hoitaminen olivat hyvää harjoitusta tätä hetkeä varten. Töissä käyminen, yrityksen pyörittäminen, rakennusprojekti sekä harrastukset pitävät huolen siitä, ettei vapaa-ajan ongelmia juuri nyt pääse syntymään.

Varsinkin työpöydälläni saattaa vallita usein luova kaaos, mutta tehtävät ja deadlinet olen aina saanut handlattua kunnialla. Kalenteri on ollut aina tärkeä osa arjenhallintaani ja pahimpina kiirehetkinä oman päänsisäisen kovalevyn tuutatessa täyttä olen oppinut kirjaamaan kaiken vähänkään tärkeän ylös paperille. Tehtävä- ja muistilistat ovat itselleni ajoittain ihan välttämättömiä.

Viime aikoina olen huomannut, ettei tavallinen kalenteri perinteisine viikkoaukeamineen ole oikein pystynyt täyttämään arkeni vaatimuksia. Olen alle vuodessa ehtinyt hankkia jo kaksi kalenteria, joista kumpikaan ei jotenkin kuitenkaan ole toiminut. Graafista suunnittelua tekevälle ihmiselle ratkaisu oli lopulta aika selvä. Suunnittelin itse tulostettavan kalenterin, joka palvelee minunlaistani täsmäarjenhallintaa kaipaavaa ihmistä. Tämä on sitä minulle tyypillistä "mä ite" -toimintamallia parhaimmillaan.

Samalla sorruin ostamaan uudet (himskatin kalliit) kannet uusille ihanille plannerisivuilleni. Mutta hei, uusi järjestys ja uusi elämä vaatii kokonaan uudet kannet. Samalla tutustuin suomalaiseen planneriyhteisöön ja taisin hurahtaa kalentereiden tuunaukseen ihan todenteolla. Ihan kuin tässä nyt olisi edes aikaa uudelle harrastukselle, mutta minkäs tällainen kaikesta kauniista nauttiva visuaalinen ihminen itselleen mahtaa. Paljon uutta, ihanaa ja kaunista on tullut vastaan, vaikka olen vasta pintaraapaisun tehnyt plannereiden maailmaan. Omatkin planneripohjani saivat positiivisen vastaanoton Facebookin planneriharrastajien keskuudessa. Ihania ihmisiä ja ihana ryhmähenki!Hurahdin plannereihin, tarroihin ja teippeihin siihen malliin, että julkaisin suunnittelemiani tulosteita myös puodissa. Toivottavasti niistä on helpottamaan (ja ilahduttamaan) myös teidän muiden kiireisten ja elämästä nauttivien ihmisten arkea ja ajanhallintaa. Sinne siis kipinkapin, jos elämä kaipaa lempeää järjestystä. Tämä lomailu on kääntynyt niin napakasti suunnittelutöiden ja vesivärien kanssa höpsöilyksi, että uutta tulee puotiin ripeään tahtiin. Ja niistä vesiväreistä puheen ollen. Sain lahjaksi uuden vesivärisetin ja olen ihan rakastunut. Kurkatkaa Instagramiin (@sarandiadesigns) Siellä on muutamia uusia töitä jo vilauteltu.

P.S. Jos joku siellä suunnittelee häitä, niin suosittelen ehdottomasti hääplanneria. Ihan paras konsti helpottaa häästressiä ja varmistaa, ettei mitään pääse hääsuunnittelun tuoksinnassa unohtumaan.


Rakkaudella,

Sari