Tervetuloa tontille


Työmaalla on viimein isketty kauha maahan ja ajopihan rakentaminen on alkanut. Sitten onkin vuorossa rakennusten paikkojen kaivaminen sekä paaluttaminen. Tässä välissä meidän tehtävämme on hoitaa aloituskokous sekä esimerkiksi sähkö- ja LVI-suunnitelmien hankkiminen.
Maanantaina ehdin kuvailla hetken myös itse tonttia ilta-auringossa. Videosta saa ehkä paremman kuvan millaisesta paikasta on kyse, vaikka matalalta paistava aurinko tekikin kuvausolosuhteista hieman haastavammat.

Rakennamme peltotontille, joka päättyy jyrkkään joenrantaan. Ranta onkin ainoa paikka tontillamme, jossa kasvaa puita - ja vieläpä hyvin vanhoja sellaisia! Juuri nyt lukuisat kukkivat tuomet huumaavat tuoksullaan ja lintujen kiihkeä kevätkonsertti täyttää koko jokirannan. Olen aivan rakastunut paikkaan, vaikka rantatörmä vaatiikin vielä karsimis- ja siistimistyötä. Taianomainen satumetsätunnelma on kuitenkin asia, jonka haluan siellä säilyttää.

Tähän saakka tonttivalinta tuntuu osuneen oikeaan. Tontin kasvisto tarjoaa näin keväällä jatkuvasti uusia yllätyksiä, kun kuusama aukaisee silmunsa ja peltopläntiltä tulee bonganneeksi poimulehden. Tunnemme myös todella rakentavamme pienelle kylälle. Paikalliset enemmän tai vähemmän tutut moikkaavat ohi ajaessaan. Rohkeimmat jo hidastavat rakennustyömaan kohdalla. Hauskaa nähdä miten itse sujahdamme osaksi kylää, jossa mies on lapsuutensa viettänyt.

Pidemmittä puheitta, tervetuloa meidän tontille ja seuraamaan Kotokunnaan valmistumista.

----

Welcome to our building site! 

7 kommenttia:

 1. Kauniilta paikalta näyttää teidän tontti!

  VastaaPoista
 2. Siitä se alkaa! Kaunis tontti teillä on ja kiva idea tallentaa videoita heti alusta alkaen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Blogi on hyvä muistikirja rakennusprojektin tallentamiseen. :)

   Poista
 3. Kaunis tontti joen rannalla! Onnea projektiin:)

  VastaaPoista
 4. Meilläkin mökillä tontin reunassa menee joki, tykkäämme siitä paljon. Alamme ensi vuonna rakentamaan mökkiä ja teemme luontoselvityksen tontille. Odotan innolla päästä rakentamaan.

  VastaaPoista