Minifarmi 2016


Olimme tänään ensimmäistä kertaa Uudessakaupungissa Minifarmi 2016 -tapahtumassa nauttimassa aurinkoisesta päivästä ja ihanasta maalaisfiiliksestä. Kyseiset messut yhdistävät puutarhanhoidon, kotieläimet, työkoneet ja mökkeilyn hauskalla tavalla ja meille ainakin messuilla riitti mukavasti nähtävää. Ehdoton suosikkimme oli kuitenkin kotieläinalue, jossa tutustuimme moneen uteliaaseen karvakaveriin. Itselleni aivan erityisesti pienet vasikat  ja hellyyttävä Liptus-sonni toivat mieleen muistoja lapsuuden maalaiskesistä ja kirmailuista vasikkahaassa. Liptus muistutti itseasiassa kovasti nimikkovasikkaani Aleksanteria, jota hoidin lapsena. Järkytys oli suuri, kun pikkuinen vasikka oli seuraavana kesänä innosta puhkuva isopäinen sonni.

Olen iloinen siitä, että näitä tapahtumia järjestetään ja kaikenikäiset messukävijät pääsevät tutustumaan maatilan eläimiin ihan turpaetäisyydeltä. Koen olevani etuoikeutettu, sillä läheskään kaikki nykyajan lapset eivät saa mahdollisuutta vaeltaa rantasaunaan kesälaitumen poikki ja liukastua kumppareissa haisevaan lehmänläjään. Maalaiselämässä ja erityisesti kotieläimissä on sitä jotain, joka muistuttaa elämän yksinkertaisista iloista. Se pitää jalat mullassa, pään taivaissa ja tuoreen lannan tuoksun nenässä. Mikä sen parempaa. 
Minifarmi on auki vielä huomenna sunnuntaina.
Suosittelen lämpimästi kesäretkeä Uuteenkaupunkiin, jos olette sillä suunnalla liikkeellä.

2 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä totta. Ei kaupunkilaislapset pääse juurikaan missään näkemään pientilan eläimiä. Omilla lapsillani on etuus, vanhempani kun asuvat maalla ja sisarillani on kotieläimiä. Niitä käydään katsomassa ja hoitamassa, itse kun asutaan kaupungissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kosketus luontoon ja eläimiin on ihmiselle ja varsinkin lapselle tärkeää. Ihanaa, että teillä on maaseutuelämä noin lähellä. :)

      Poista