Keittiö paperillaEn ole hetkeen postaillut mitään rakennusprojektiin liittyen, mutta täällä kulisseissa on tapahtunut kaikenlaista, vaikka blogiin asti ei ole mitään päätynytkään. Lämmitysmuoto meni meiltä kertaheitolla vaihtoon ja oikean ratkaisun löytäminen vaatikin sitten jonkin verran pohdintaa ja tiedonhankintaa. Seuraavaksi suunnittelija halusi kodinkoneiden paikat piirustuksia varten ja sekin sai aikaan pientä kakostelua. Eihän me nyt niin pitkällä suunnitelmissa vielä olla.

Tulevassa keittiössämme on kaappitilaa kahdella sivustalla ja ruokailutilasta sen erottaa saareke. Näin suurta keittiötä meillä ei ole koskaan aiemmin ollut ja silti meille tuotti vaikeuksia saada kaikki mahtumaan. Äitini kanssa saimme onneksi kaikki kodinkoneet sommiteltua paikoilleen ja loput suunnitellaan sitten keittiön tilaamisen yhteydessä, kunhan sinne asti päästään.

Tilan kannalta suurin kompastuskivi on puuhella, joka sijoitetaan tuohon pitkälle sivulle saarekkeen viereen. Puuhella on kuitenkin minulle yksi tärkeimmistä elementeistä tulevassa kodissa, joten olin valmis tekemään kompromisseja muiden asioiden suhteen, kunhan Smålandspisen 28 vain meille mahtuu.

Pitkälle sivulle sijoitetaan myös jääkaappipakastin sekä mikro ja uuni. Liesi ja allas tulevat oven viereen lyhyemmälle sivulle. Astianpesukoneelle jäi paikka saarekkeeseen. Näin saarekkeen taso on kokonaisuudessaan avointa työskentelytilaa. Altaan, lieden ja astianpesukoneen läheinen sijoittelu toimii toivottavasti myös hyvin. Muilta osin jää nähtäväksi kuinka hyvin nämä ratkaisut pelittävät  arjessa. Paperille on hieman eri suunnitella näinkin toiminnallisia asioita kuin ihan livenä paikan päällä.

2 kommenttia:

  1. Muistan tuon kun piti suunnitella kaikkea (sähköt, vedet jne), vaikka ns näkyvää ei vielä ollut nähtävillä. Haastavaa mutta mukavaa! Tsemppiä urakkaan!

    VastaaPoista