Hei hei, valkoinen puutaloHuhhuh! Se on nyt ensimmäinen ajatus, joka tulee mieleen.

Muuttopöly alkaa laskeutua ja pieni kisaväsymys iskee takautuvasti päälle. Varsinainen muuttopäivä sujui yllättävän kivuttomasti ja pääsimme luovuttamaan avaimet talon uudelle omistajalle jo samana päivänä. Nyt kirjoittelen siis täältä muuttolaatikoiden keskeltä pienestä vuokrakaksiosta ja tunnustelen uuden väliaikaisen kodin fiiliksiä.

Onko nyt haikea olo? Sitä meiltä kysyttiin viikonloppuna useaan otteeseen, mutta ei, haikeutta en juurikaan ole tuntenut. Sen sijaan olen hirmuisen kiitollinen tuolle pienelle rintamamiestalolle, joka tarjosi meille kodin kattonsa alta melkein viideksi vuodeksi. Omalla tavallaan tuo talo mahdollistaa nyt myös tämän seuraavan projektimme. Luopuminen ei kuitenkaan tuntunut vaikealta. Me olimme valmiita siirtymään eteenpäin ja muuttamaan lähemmäs sukulaisia ja työtehtäviä - rakennusprojektista puhumattakaan. Muuton mukanaan tuovat arjen helpotukset tekivät siis muuttourakastakin helpomman. 

Jos en tuntenut haikeutta, niin ylpeyttä kylläkin katsellessani loppusiivouksen jäljiltä kiilteleviä pintoja, kaunista parkettilattiaa ja seinien pehmeitä värisävyjä. Kaikki kunnostustyöt teimme rakkaudella ja mielestäni onnistuimme kohottamaan talon ilmettä enemmän arvoisekseen. Kaunis pieni talo, johon uusien omistajien on varmasti ilo muuttaa. 

Tällaisia pohdintoja tänään. Tämä muutto on ollut niin massiivinen projekti, että ajattelin jakaa ajatuksia ja vinkkejä myös muille suuren muuttourakan edessä oleville. Kyllä tällaisesta ihan järjissään selviää, mutta ilman huumoria ei pärjää. Siitä lisää siis myöhemmin. 

Auringonpilkahduksia loppuviikkoonne! Minä hyökkään nyt noiden muuttolaatikoiden kimppuun. 

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen välikotiin ja onnea rakennuspuuhissa kohti uutta omaa kotia :) Tästä alkaakin sitten tavallaa uusi blogikin uusien juttujen myötä. Miten hauskaa seurata projektiaanne ihan alusta saakka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Vähän on vielä totuttelua ja tavaraa muuttolaatikoissa, mutta kärsimättöminä odotellaan raksan aloittamista. Ja tosiaan, uusia juttuja myös blogin puolella. :)

      Poista