Terveisiä sairaslomalta

Lyhyt sähkötys blogimaailmaan. Elossa ollaan, mutta vuosi tuli aloitettua vähemmän komeasti sairaslomalla. Olen aina kärsinyt helposti kipeytyvistä hartioista,  mutta en olisi koskaan voinut kuvitella, että selkä saattaa mennä näin totaalisen jumiin. Nyt ollaankin sitten yritetty lempeästi houkutella paikkoja takaisin toimintakuntoon ja sainpa lääkäriltä jopa ohjeeksi rauhallisilla kävelyillä käymisen. Hyvä niin, sillä minunlaiselleni jatkuvalle säätäjälle laakereilla lepääminen alkaa käydä melko tuskaisaksi. Vähän olen jo kärsimätönkin. Eikö ne lihasjumit voisi jo antaa periksi...

Ymmärrettävistä syistä blogipostaukset pysähtyivät joulun jälkeen kuin seinään ja vasta nyt sain kammettua kameran käteen. Halusin nimittäin esitellä äidiltä saadun joululahjaksi saadun huurrelyhdyn, jossa yhdistyy moni arvostamani asia: kierrätys, tuunaus, estetiikka ja ripaus terveellisyyttä.


Vanhaan lasipurkkiin laitettiin kasvamaan merisuolaa. Kyllä, siis kasvamaan. Kun lasipurkin pohjalle lisää keitettyä ja jäähdytettyä vettä merisuolan lisäksi, alkaa suola kiipeämään lasipurkin reunoja pitkin muodostaen kauniita huurteisia kuvioita. Suolan koristelemista lasipurkeista saa todella kauniita lyhtyjä, mutta varoituksen sanana kehoitan olemaan tarkkana tuikun tai kynttilän valinnan kanssa. Lasipurkki ei saa kaventua ylöspäin ja sen on oltava riittävän suuri, jotta estetään lasipurkin ylikuumeneminen ja mahdollinen räjähtäminen. 

Meillä huurrelyhty on sijoitettu makuuhuoneeseen, sillä ilmeisesti suola myös parantaa sisäilmaa. Makuuhuoneessa tulee vietettyä kuitenkin useampi tunti vuorokaudessa, joten hyvällä hengitysilmalla on oleellinen rooli hyvin nukuttujen öiden kannalta. Suosittelen testailemaan suolan kasvattamista kotona. Tällä hetkellä ei ole pakkasista puutetta ja jäälyhtyjäkin saa helposti aikaiseksi, mutta leutoina talvina huurteiset lyhdyt ajavat melkeinpä saman asian kauneudessaan.

2 kommenttia:

  1. Voi hitsi sun vointia! Parane pian! Kurjaa on olla, kun ei pääse tekemään mitään kivaa. Paitsi pääsit sentään. Tuo suolajutu on kiva idea. Kyllä kokeilen per heti! kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Vointi on jo parempi, vaikka särkylääkkeiden voimalla mennäänkin. Suunta on ylös! :)

      Poista