Vinkit joulushoppailuun - Joulukalenteri 2. luukkuJoululahjojen ostaminen tuntuu olevan monelle varsinainen kaksiteräinen miekka. Läheisilleen on ihana ostaa ajatuksella harkittuja lahjoja ja jouluostoksia suunnitellessa mielessä siintävät kuusen alle aseteltavat lahjaröykkiöt kauniine lahjapapereineen. Ihana joulu! 

Todellisuus iskee usein viimeistään jouluviikolla, kun otsa hiessa etsitään vielä sille viidennelle kummilapselle hänen kaipaamaansa legosettiä ja markettien ostoskärryrallissa on jäädä muiden stressierkkien jalkoihin. Kilometrien mittaisissa jonoissa verenpainetta nostaa kotona yhä odottava joulusiivous ja leipomattomat joulutortut. Miten helposti oma joulumieli katoaakaan kauppakeskusten ruuhkaisille käytäville. 

Tässä omat vinkkini, joilla tehdä jouluostoksista iloisemmat.

-Ole ajoissa. Hanki lahjoja sopivan tilanteen tullen esimerkiksi alkuvuoden tai kesän alennusmyynneistä. Samalla voit säästää hieman rahaa ja pienennät taloudellista kuormitusta juuri joulun alla. Pidä myös listaa ostetuista lahjoista ja varastoi ne järkevästi.

-Hyödynnä poikkeavat aukioloajat ja vältä ruuhka-aikoja. Monet kauppakeskukset ovat auki marras-joulukuussa sunnuntaisin klo 21 asti. Tällöin liikkeissä on usein hiljaisempaa, eikä kassajonoja juuri ole.

-Tee esityö ja mieti valmiiksi mitä lähdet kenellekin hankkimaan. Täsmäisku on etenkin viime hetken jouluostoksilla hyvä taktiikka.

-Paketoi ajoissa. Paketoi lahjat sitä mukaa, kun hankit niitä, jotta vältyt aattoyön paniikkipaketoinnilta. Muista merkitä pakettiin myös lahjansaajan nimi, jotta käsissäsi ei aattona ole kasaa nimettömiä paketteja.

-Tee ostoksesi netissä ja nauti jouluostoksista kotoisasti villasukat jalassa ja glögimuki kädessä. Ei ruuhkia, jonoja ja hälyn sijaan voit kuunnella lempijoulukappaleitasi. Muista tehdä tilauksesi ajoissa. 

-Hyväksy tosiasiat. Joulun alla liikkeissä on ruuhkaisaa, etkä sinä ole ainoa lahjojen ostaja. Älä ruoki omaa ja muiden pahaa mieltä lähtemällä ostoksille väsyneenä, nälkäisenä ja kiireessä. Viiden minuutin jonotukseen paketointipisteessä ei pyörry. 

-Hymyile. Tämä ei ole kilpajuoksu jouluun. Levitä hyvää mieltä ympärillesi pienillä hyvillä teoilla. Nyt on sentään joulu! :)

Onko teillä muilla hyviä joulushoppailuvinkkejä näiden lisäksi?
Nautitteko jouluostoksista vai aiheuttaako se joka vuosi stressiä?

4 kommenttia:

 1. Minä olen juuri tuollainen lahjojen "hamstraaja." Ostan lahjoja pitkin vuotta, ekat jo joulun ja uuden vuoden välissä. Silloinhan on paljon tuotteita alennuksessa. Nytkin olen ostanut jo ensi vuodelle siskojen lapsille synttäri- tai joululahjoja. Mun mielestä on kivaa kierrellä joulumarkkinoilla ja kaupoissa, kiireettä ja ajan kanssa. Ostan jos jotakin kivaa tulee vastaan, mutta melkein kaikki lahjat olen jo hommannut tälle joululle.
  Aikoinaan oli ihan tarpeeksi ressiä, kun aattoon saakka olin kaupassa töissä ja väänsin asiakkaille saavillisia rosollia ja muita jouluherkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hyvä taktiikka. :) Joulutunnelmaan ei tosiaan pääse oikein sisälle, jos kiireessä etsii ostettavaa ja vielä töissä joutuu muille tekemään joulua väsyksiin asti.

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä! Olen myös aikainen ostaja, tai tekijä. Kun joku osuva lahja sattuu silmiin kesken vuotta, ostan varastoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun itsekin pääsisin tuohon tilanteeseen, että teen myös lahjoja ajoissa. Joulukortit kyllä valmistuivat tänä vuonna jo lokakuussa, joten suunta on oikea. :)

   Poista