Osta työtä Suomeen

Uutiset täyttyvät nykyään päivittäin surkeista uutisista, mutta Suomen synkkä taloustilanne on ollut kuuma puheenaihe jo vuosien ajan. Tulevaisuudennäkymät eivät tälläkään hetkellä vaikuta erityisen positiivisilta. Juuri siksi nyt ei ole aika työntää päätä pensaaseen, vaan yhdessä tarttua toimeen taloustilanteen kohentamiseksi. 

Yrittäjänä näen taloustilanteen sekä kuluttajan että tuottajan näkökulmasta. En silti suostu vaipumaan synkkyyteen ja kaikkein viimeiseksi aion luopua omista unelmistani, vaikka erityisesti yrittämistä pidetään tällä hetkellä riskialttiina. Tosiseikka on kuitenkin se, että pohjalta on ennenkin ponnistettu ja vain sinnikkään yrittämisen kautta voidaan saavuttaa hyviä tuloksia, kuten uusia työpaikkoja ja taloudellista hyvinvointia. Kukaan ei voi irtisanoutua omasta roolistaan osana tätä tilannetta, sillä meissä jokaisessa on avain parempaan huomiseen. 

Itse olen päättänyt osallistua Suomen taloustalkoisiin siirtymällä monen kulutustuotteen kohdalla kotimaiseen vaihtoehtoon. Esimerkiksi hygieniatuotteissa olen löytänyt useita laadukkaita kotimaassa valmistettuja vaihtoehtoja. Kotimaisen suosiminen tulee näkymään myös suuremmissa kodin hankinnoissa aina sohvista kylmälaitteisiin. Kun Avainlippua on kerran alkanut skannata ostoksia tehdessään, tulee siitä nopeasti myös hyvä tapa. Siispä se mitä ostat, osta ajatuksella. 

On myös hyvä muistaa, etteivät kaikki suomalaisiksi mielletyt tuotemerkit suinkaan valmista tuotteitaan Suomessa. Valitettavan moni yritys on siirtänyt tuotteiden valmistuksen ulkomaille, vaikka brändi ratsastaisikin kotimaisuudella. Kotimaisen suunnittelijan kippo tai kuppi ei välttämättä olekaan suomalainen muutoin kuin nimeltään.

Itsekin yrittäjänä haluan kannustaa ostamaan kotimaisten tuotteiden ja tuotesarjojen lisäksi myös erityisesti suomalaisten pienyrittäjien tuotteita. Maamme on täynnä upeita alansa osaajia, laadukkaiden tuotteiden valmistajia ja taidokkaita palveluntuottajia. Minulla on kunnia kuulua tähän joukkoon, jonka rohkeutta arvostan suuresti. Minullekin on tärkeää, että Sarandian tuotteet on valmistettu Suomessa ja esimerkiksi printit painetaan paikallisen yrityksen palveluja hyödyntäen. 


Sarandian kaikki tuotteet on valmistettu Suomessa

Ensi perjantaina 4.12. vietetään Osta työtä Suomeen -päivää. Jokainen voi osallistua ostamalla tuona päivänä (ja tietysti myös jatkossa) vain Suomessa tuotettuja tuotteita ja palveluja. Osoita arvostuksesi suomalaista työtä ja yrittämista kohtaan ja tue kuluttamisellasi kotimaan taloutta. Tällä tavoin olet mukana tekemässä Suomeen lisää työpaikkoja. 

Lue lisää Avainlipusta ja tutustu muihin kotimaisiin käsityöyrittäjiin Käsityökorttelissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti