Lämpöä


Tänään aloitettiin takan lämmitys parilla klapilla. Syksyn merkkejä kai tämäkin. Aloitamme mielellämme lämmittämisen varovasti, jotta kylmien ilmojen iskiessä voi takkaa lämmittää jo huoletta. Yleensä lämpötila tuppaakin putoamaan melko nopeasti, vaikka vielä onkin saatu nauttia +20 asteen lämmöistä. 

Talvikaudella meillä lämmitetään takkaa oikeastaan päivittäin. Varaava vuolukivitakka kerää itseensä niin paljon lämpöä, että illan lämmityksen jälkeen sitä riittää vielä aamullakin. Rintamamiestalossa kunnollinen varaava takka on tervetullut apu lämmityskustannusten kurissa pitoa ajatellen. Ja onhan takan lämmittämisessä ja sen hehkussa paistattelussa aivan omaa tunnelmaansa. Parasta onkin asettua tallireissun jälkeen takan eteen lämmittelemään sormet ja varpaat kohmeessa. Niinpä, pian nekin ajat ovat taas edessä. Nyt onkin sopiva hetki säilöä lämpöä mielensopukoihin. Sisäistä C-vitamiinia taatusti tarvitaan, jotta selvitään pimeän talven läpi. Onneksi on olemassa näitä muitakin eläviä valonlähteitä, joista voi nauttia läpi vuoden säästä riippumatta.


2 kommenttia:

  1. Tulipa lämmin, kotoinen tunnelma, kun katsoi kuviasi. :) Sama juttu meillä, eli tuli sytytetään kakluuneihin heti, kun aurinko ei enää huoneita lämmitä. Jospa lämmin syksy kuitenkin vielä jatkuisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi. <3 Toivotaan, että aurinkoa riittää vielä pitkälle syyskuuta. :)

      Poista