Kylässä Vantaan asuntomessuilla

Nyt seuraa varsinainen kuvavyöry, sillä vietimme viime lauantain Vantaan Kivistössä asuntomessuilla. Nämä olivat meille toiset asuntomessut viime vuoden Jyväskylän messujen jälkeen ja jälleen on annettava kiitosta messujärjestäjille. Opasteet, parkkeeraus, kuljetus ja itse messualue toimivat mainiosti siitä huolimatta, että messualue oli vasta avattu. Epävakaat sääennusteet olivat ehkä vähentäneet kävijämääriä lauantaina, sillä kiertämään mahtui suurimmaksi osaksi ihan mukavasti ja yllättävä auringonpaiste lämpöineen kruunasi päivän. Tuttuun tapaan messut suorastaan pursuilivat ideoita. Haluankin erikseen esitellä suosikkikohteeni.
Jukkatalojen esittelykohteena oli ihastuttava pieni huvila, joka koostui keittiöstä, ruokatilasta ja olohuoneesta. Toinen pitkä seinä oli täysin lasitettu ja sisäkorkeus oli huimat 290 cm. Tilan valoisuus ja näppärä koko viehättivät meitä. 

Yhteinen suosikkimme messukohteista oli kuitenkin aivan ylivoimaisesti Ollikaisen Villa Kapee, joka tuntui tummilla hirsiseinillään ja suurilla ikkunoillaan hallitsevan koko aluetta. Myös piha-alue oli erityisen näyttävä perinteisine liuskekivineen. Pihasuunnittelu toimi jykevän talon parina loistavasti, eikä kumpikaan jättänyt toista varjoonsa. Sisältä Villa Kapee oli valoisa ja suomalaisen selkeälinjainen. Lyhtyjen ja ikkunoiden tuomaa valoa ja tilaa oltiin hyödynnetty tyylikkäästi ja talon ilmeikkyyttä korostaen. Pesutiloissa ja keittiössä suosittiin kuparisia hanoja. Eivät ihan omaa makuani, mutta kiistatta näyttävä ratkaisu!
Villa Falken oli yksi kohteista, joiden näkemistä odotin innolla. Villa Falkenin amerikkalaista country- ja rannikkohenkeä yhdistelevä tyyli osuu ja uppoaa. Vaalea värimaailma, korkeat ruutuikkunat ja ihana kuisti muodostavat täydellinen kokonaisuuden. Sisustus oli ehdottomasti mielenkiintoisin ja omaa makuani myötäilevin, mutta tämä ei ollutkaan mikään ihme. Kohteen sisustuksen suunnitteli nimittäin Adalmiinan Helmen Annarina Yöntilä. 


Parhaimmat tilaratkaisut löytyivät SATOn StudioKodista, jonka malli oli esillä messualueella. Asunnon pohjapinta-ala oli 15,5 neliötä, jonka lisäksi käytössä oli 6,3 neliön parvi. Asunnon neliöt oli näppärästi hyödynnetty portaan alustilaa ja kylpyhuoneen koko seinän kokoista peilikaappia myöten. Pienuudestaan huolimatta vaaleat pinnat, kahvattomat ovet ja hulppea olohuoneen huonekorkeus tekivät tilasta yllättävän avaran. Ekologista ja viehättävää!
Albumiin jäi vielä sekalainen sakki kuvia hauskoista ja yllätyksellisistä ideoista, mutta halusin erikseen esitellä suosikkikohteeni useamman kuvan kautta. Teimme periaatepäätöksen, ettemme käy kaikissa kohteissa ja kerrostalokohteet jätimmekin lopulta yleisen väsymyksen ja kipeiden jalkojen vuoksi kokonaan kiertämättä. Täsmäiskullakin saimme paljon irti messuista ja voinkin suositella reissua Vantaalle oikein lämpimästi. 2 kommenttia:

  1. kivoja kuvia asuntomessuilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Valtavasti kuvia jäi vielä julkaisematta. Jospa jonkun postauksen vielä kehittelisi... :)

      Poista