Ajatuksia ekologisuudesta

Olen aina välittänyt ympäristöstä ja luonnonsuojelusta, mutta tänä vuonna nämä ajatukset ja omat vaikutusmahdollisuudet ovat nousseet enemmän pintaan kuin koskaan aiemmin. Erityisesti omaan kotiin ja sen remontointiin sekä yritykseen liittyvät pohdinnat ovat hyvin voimakkaasti kipanneet valintojen vaakakuppia ekologisiin ja nyt myös aivan erityisesti kotimaisiin vaihtoehtoihin. Kestävät ratkaisut eivät olekaan vaikeasti konkretisoitavissa olevaa höpötystä, vaan arvovalintoja voi todella tehdä päivittäin. Kuin itsestään kahdesta vaihtoehdosta tulee valittua se kotimainen ja suuren supermarketin sijaan suosin nykyään useammin lähikauppaa. Tuntuu tärkeältä tiedostaa, että oma kuluttaminen vaikuttaa sekä luontoon että ihmisiin. Etenkin tässä taloudellisessa tilanteessa haluan, että mahdollisimman suuri osa kuluttamastani rahasta pysyy kotimaassa.  


Yritykseni kohdalla kotimaisuus ja ekologisuus ovat arvoja, jotka nostan ykköseksi aina kun siihen on mahdollisuus. Kuvissa näkyvät kudekorit on valmistettu kierrätyskuteesta ja yksityiskohdat ovat kierrätettyä nahkaa. Sarandian sisustusprintit painetaan aivan tässä kotikulmilla kotimaisen painotalon toimesta. Somistevuokraamo pyrkii edistämään ekologisempaa tapaa järjestää juhlia tarjoamalla vuokrattavat vaihtoehdot ostettavien tuotteiden sijaan. Pakkausmateriaaleistamme suuri osa on kierrätettyä. Yrittäjänä minulle on tärkeää voida seisoa jokaisen tuotteeni takana. 


Olen itsekin kokenut kuluttajana niin, että kestävien kulutusvalintojen tekeminen on vaikeaa ja siksi liian usein olen päätynyt vaihtoehtoon, joka on keventänyt kukkaroani kaikkein vähiten juuri sillä hetkellä. On kuitenkin tärkeää tiedostaa, ettei täydellistä kuluttajaa ole olemassakaan, eikä sellaiseksi varmasti tarvitse pyrkiäkään. Yksikin perusteltu kulutusvalinta on parempi kuin ei yhtäkään. Jo se on tiedostavaa kuluttamista. 

Onko tiedostava kuluttaminen sinulle tärkeää?

3 kommenttia:

 1. Luulen, että iän myötä nämäkin asiat jotenkin korostuvat merkitykseltään. Moni toki on ollut tiedostavampi koko ikänsä, mutta moni alkaa ajattelemaan näitä asioita vasta reippaasti aikuisena. Omalla kohdalla voin sanoa, että olen viimeisen 5 vuoden aikana lukenut enemmän tuoteselosteita kuin kaikkina vuosina sitä ennen ;D

  Mistä muuten hommaat nahkaa? Isäntä pohtii josko tekisi itse itselleen sepän juojaessun ja mainitsi eilen, että Taivassalossa olisi joku paikka, josta oli kuullut. Siellä pitäisi käydä. Isäntähän tekee myös nahkakaiverrusta ja meinaa ottaa nahkatuotteet sivutuotteiksi sitten aikanaan, joten meillä on hakusessa hyvä nahkapaikka :)

  VastaaPoista
 2. hahaha, juojaesssun, tai sitten jopa Suojaessun ;D

  VastaaPoista
 3. Kyllä kummasti noiden tuoteselosteiden sisältö on alkanut kiinnostaa. Huomaan saman itsestänikin. :D
  Nahkaa ostan lähinnä kirpputoreilta esim. vöiden muodossa. :)

  VastaaPoista