Pioneja!


Tätä kukintaa olen odottanut kolme vuotta. Neljä, jos lasketaan ne kaksi taimea, jotka onnistuin saattamaan pois päiviltä ensimmäisenä vuonna asuessamme tässä talossa. Ja nyt ne vihdoin kukkivat. Nimittäin pionit!


Tämän himpun verran koralliin taittavan pionin lajike on minulle mysteeri. Se on istutettu kolme vuotta sitten, joten nimi on jo aikaa sitten lipsahtanut mielestä. Oletin sen olevan Sarah Bernhardt, jota puutarhastani pitäisi myös löytyä, mutta nupuista paljastuikin tällainen yllätys.

Vielä odottelen toisen pionin kukintaa. Nuppuja tässä toisessa pionissa on enemmän, joten olen kärsimätön näkemään puutarhani kaunistajat täydessä loistossaan. Sitä odotellessa oli aivan pakko poimia yksi kukka sisällekin. Olen niin iloinen, että tämän vuosien odotuksen jälkeen saan nauttia näistä kukista omassa pihassani. Kyllä niistä on haaveiltukin!6 kommenttia:

 1. Onpa kaunis väri! Istutin pionit tänä keväänä ja ovat vielä hengissä, mutta kukkia taitaa saada odottaa vielä pitkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pionit ovat kaiken odotuksen arvoisia. :)

   Poista
 2. Näyttää tutulta tuon kukan väri. Ostin taannoin oikein kukkakaupasta itselleni maljakkoon samanvärisiä pioneja, kun en enää jaksanut odotella omien aukeamista. Meillä on Sarah Bernhardia ja valkoista jalopionia sekä yksi voimakkaan liila, muttei tätä minkä sinä olit ostanut. Noh, maljakon kukat aukenivat vähitellen ja - yllätys yllätys, muuttuivat vähitellen kermanvärisiksi! Nappasin niistä siemenkodat talteen ja meinaan kokeilla, josko itäisivät. Eipä korkealta pudota, mikäli niin ei käy. Mutta ihania ovat, kaikki pionit eikä niitä koskaan ole missään pihassa liikaa!
  Terveisin Keekeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Väriään muuttava pioni kuulostaa ihanalta. Täytyy katsoa, jospa tuo minunkin lajike selviäisi. :)

   Poista
 3. Kaunis on joka tapauksessa. Tuntuvat usein hukkuvan nuo pionien tarkat nimet, mutta ei ihmekään sillä lajikemäärällä! Kauniita valokuvia blogisi täynnä :)

  VastaaPoista