Kesken kaiken ja ihan pihalla

Jos minun pitäisi kuvailla kotia ja pihaa tällä hetkellä yhdellä sanalla, olisi tuo sana varmasti keskeneräinen. Toisaalta toiseksi sanaksi valitsisin lupaavan, joten ehkä tämä epämääräinen tila meillä kotona ei ole pahasta. Remontin lisäksi meillä on keskeneräinen projekti pihalla. Viime kesänä uudistettu kasvimaa villiintyi ihan täysin. Rikkaruohoista eroon pääseminen tuntui niin järkyttävältä urakalta, että päätimme siirtyä viljelylaatikoihin. Viikko sitten saimme hiekan katteeksi kasvimaan päälle ja siirsimme kasvihuoneesta (joka on sekin vielä vähän kesken...) jäljelle jääneet laatat pieneksi terassialueeksi kasvimaan yhteen kulmaan. Onneksi veljeni oli auttamassa, sillä kolmella käsiparilla homma hoitui sutjakkaasti.


Tarkoitus olisi tuoda tuohon terassialueelle tuolit tai peräti pikkuinen pöytäryhmä, jossa reippaat puutarhurit voivat lepuutella jalkojaan. Yksi viljelylaatikoistakin on vielä laittamatta, mutta onneksi jo olemassa olevat tuottavat satoa. Kurkistus harson alle kertoo, että oman puutarhan herkkuja ruokapöytään on tulossa jo hyvää vauhtia. Harso oli pakko heittää tuohon päälle, sillä kissanaapurit kävivät laatikossa kaivamassa. Söpöjä nuo rontit ovat, mutta jättäisivät kukkapenkkini ja kasvimaani rauhaan. 


Satoa on tulossa myös muualla. Kasvimaan reunassa on viime kesänä istutettuja mansikoita, joissa on jo reippaasti kukkia. Kunpa saisimme paljon ihania punaisia mansikoita tänä kesänä! Myös päärynäpuu jaksaa tehdä hedelmää ja nyt kirsikkapuutkin näyttävät reipastuneen. Vaan miten ihmeessä saan nämä kaikki herkut suojattua rastailta ja harakoilta? Siitä tuleekin sitten ihan oma projektinsa. Kaikki vinkit otetaan vastaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti