Eläimellistä menoa

Jopas laittoi synkeäksi sään täällä Varsinais-Suomessa. Sadellut on aamusta asti, eikä harmaus tunnu edelleenkään väistyvän. Sateisen sunnuntain piristykseksi haluan laittaa muutaman kuvan kuluneelta viikolta, kun vierailimme Rehndahlin kotieläinpihalla. Tilalta löytyi jos jonkinlaista enemmän tai vähemmän pörröistä otusta, joista osa kuljeskeli pihapiirissä vapaana vierailijoiden siliteltävänä.


Kanat ja kukot eivät paljon hellyyttä kaivanneet, mutta ihanaa minipossua pääsi kyllä rapsuttelemaan. Kaikkein hellyydenkipein otus koko kotieläinpihalla oli kylläkin vuohi. Yksi pihalla vapaana käyskentelevistä vuohista iski silmänsä meihin ja tunki sarvekasta päätään vuorotellen molempien syliin. Halipulalle ei ollut tulla loppua ja vuohi lähtikin pari kertaa peräämme kerjäämään lisää silityksiä ja korvan takaa rapsutuksia. Enpä olisi osannut odottaa tapaavani niin herttaista vuohea. Varsin sympaattinen tapaus. Ihan lössyköitä kaikki vuohet eivät olleet, sillä kaksi muuta esittelivät innoissaan sarviensa voimaa ja ottivat vuohesta mittaa kopsauttamalla päitään yhteen. Leikkihetken jälkeen jatkettiin tyytyväisenä syömistä.


Rehndahlin kotieläinpihalla pääsee myös ratsastamaan, sillä tilalla asustaa falabellojen ja aasien lisäksi myös lauma hevosia. Yhdestä tarhasta löytyi Tamman "serkku", jonka huikea harja oli pyöräytetty leteille. Jos liikutte kesällä Kirkkonummen suunnalla, kannattaa käydä vierailemassa Rehndahlissa. Aikuinenkin eläinten ystävä viihtyy tilalla mainiosti, pienistä vieraista puhumattakaan.

2 kommenttia: