Seesteisyys

Ulkona humisee keväinen sadekuuro, eikä pihalle ole nyt menemistä. Sen sijaan on mukava kääntää katse sisätiloihin ja aivan erityisesti makuuhuoneeseen. Kaikkihan sen tietää, että makuuhuoneen tulisi olla rauhoittavasti sisustettu, siisti ja ylimääräisistä häiriötekijöistä karsittu tila. Makuuhuoneessa tulee kuitenkin vietettyä hereillä ollessa niin vähän aikaa, että se huoneen seesteisyyden ylläpitäminen tapaa aina välillä unohtua. Tuolille kasaantuu yllättäviä vaatekasoja ja lattialle jää lojumaan iltalukemista. Joku yksinäinen sukkakin vaeltelee silloin tällöin matolla.

Meillä on nyt kuitenkin laitettu makkaria uusiksi ihan sängystä lähtien. Saatiin ihan uudet mahtavat patjat ja vaikka aluksi kauhistelinkin niiden kovuutta, en enää niitä pois vaihtaisi. Meillä nukutaan nyt niin paljon paremmin ja itseltäkin on jäänyt suurimmaksi osaksi pois paha tapa nukkua vatsallaan. On ihan mahtava tunne, kun päivän päätteeksi kellahtaa sänkyyn ja voi melkeinpä nukahtaa niille sijoilleen. Suosittelen siis tsekkaamaan patjanne ja panostamaan kunnon sänkyyn. Oikeanlaiset patjat voivat muuttaa arkista elämää sekä henkistä ja fyysistä jaksamista aika paljon.
En ole kovin huono nukahtamaan, mutta tykkään silti nollata pään ennen nukkumaanmenoa lukemalla sängyssä hetken Kaari Utrion ihania teoksia. Nostin lattialla lojuneet kirjat nyt vanhan tuolin päälle, joka saa toimittaa yöpöydän virkaa. Käytössäni on edelleen sisustukseen aika lailla sopimaton muutaman euron pöytävalaisin, mutta en halua luopua siitä, koska sen valo on juuri täydellisen pehmeä iltalukemiseen, eikä häiritse vieressä nukkuvaa miestä.
Pari vuotta sitten tehdyn makuuhuoneremontin yhteydessä makuuhuone maalattiin ihanan seesteisellä sinisävyllä. Maalin sävy on Tikkurilan Tunne Väri -värikartaston Akvarelli, joten on vain sopivaa, että ensimmäinen akvarellina toteutettu printti pääsee koristamaan tauluhyllyä.
Eiköhän tänä iltana taas kelpaa kellahtaa omaan sänkyyn.

2 kommenttia: