TakkahuonemietintöTakkahuoneen työnurkkaus on edennyt jälleen pari askelta. Menorcan muistona hankittu kartta muutti klaffipiirongin yläpuolelle tuomaan tilaan pientä seikkailuhenkeä. Olemme pitäneet silmämme auki pitkään täydellisen vanhan karttapallon varalta, mutta sopivaa ei ole vielä tullut vastaan. Myös valaistus kaipaa päivitystä, sillä takkahuone on ehdottomasti alakerran hämärin tila. Huoneen ainoa ikkuna antaa valoa vain kesäpäivän viimeisten auringonsäteiden verran, eikä olohuoneesta tuleva valo yllä takkahuoneen puolelle. Tällä hetkellä keikun kahden vaiheilla. Lisäänkö valaistusta takkahuoneeseen tämän sisustuksen pohjalta vai odotanko niin kauan, että saamme aikaiseksi avata keittiön ja takkahuoneen välisen seinän? Seinän avaaminen tarkoittaisi valon lisääntymistä ja ruokailutilan siirtymistä takkahuoneeseen. Ruokapöydän vuoksi takkahuoneesta saisivat lähteä korkeat kirjahyllyt ja tilalle tulisi matalat kaapit sekä leveä peili valoa toistamaan.

Tällaisenaan takkahuone on hämäryytensä vuoksi yksi kodin vähiten käytetyistä tiloista ja asialle pitäisi tehdä jotain jo siitäkin syystä, ettei kodissamme ole neliöitä hukattavaksi, vaan kaikki pitäisi saada tehokkaasti käyttöön. Se näissä vanhoissa taloissa on aika hauskaa, että hankalat ja vanhanaikaiset pohjaratkaisut suorastaan vaativat ennakkoluulotonta ja innovatiivista ajattelua. Jotta kodista saa toimivan ja tehokkaasti sisustetun, on osattava kurkistaa laatikon ulkopuolelle ja etsiä mahdollisuuksia sieltä, missä niitä ei ensi vilkaisulla ehkä näe.

Täytyy kuitenkin toistaiseksi pitää mietintämyssy päässä, sillä paljon ajankohtaisempi ideapankkimme tuotos vaatii tällä hetkellä huomiota osakseen. Terassin suunnittelulla alkaa olla jo kiire...

2 kommenttia:

  1. Mitä jos lisäisit valaistusta jollain jalkalampulla? Se toimisi ehkä väliaikaisena ratkaisuna? :) Ihana kartta muuten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Jalkalamppu on käväissyt itselläkin mielessä, mutta olen vähän empiväinen nykyisen valaistuksen lisäämisen kanssa. En halua hankkia mitään uusia väliaikaisia sisustuselementtejä, ellei niille ole jatkokäyttöä rempan jälkeen. Suoraan sanottuna tuota tilaa käytetään niin vähän, ettei kukaan koskaan jaksaisi laittaa jalkalamppua päälle. :D

      Poista