Vuosi 2014 purkissa

Eikö vuoden vaihtuminen tunnukin jotenkin puhdistavalta? Kellon lyödessä kaksitoista saa ravistella harteiltaan vuoden aikana kertyneet taakat ja kengissä hiertäneet hiekanmuruset. Siltä minusta ainakin tuntuu tänään, vuoden viimeisenä päivänä. Tämä vuosi on ollut vaativa. On tapahtunut paljon hyvää, mutta kaikella on hintansa, eikä mikään ole ilmaista. 

Vuonna 2014 toteutin haaveeni ja perustin yritykseni Hää- ja juhlapalvelu Sarandian, opiskelin itselleni yrittäjän ammattitutkinnon, lisäsin pätevyyttäni kurssien avulla, matkustelin kotimaassa ja vähän myös ulkomailla sekä toteutin miehen kanssa yhteisen haaveen vuokrahevosesta. Jokaisen haaveen toteuttaminen on vaatinut veronsa, mutta yksi on silti ylitse muiden. Tulen aina muistamaan vuoden 2014 oman yritykseni perustamisesta. 

Kiireisestä vuodesta huolimatta en ole katunut yrityksen perustamista hetkeäkään. Tämä on minun juttuni ja se on kantanut läpi stressaavien opiskeluponnisteluiden ja synkeän syksyn. Onkin jollain tavalla ironista, että yrityksen sijaan vuodesta on tehnyt jotenkin hankalan kaikki muut kiireet ja vaatimukset. Myös joidenkin suurten haaveiden siirtäminen määrittelemättömään ajankohtaan on tuntunut haikealta ja oli oppituntina melko kipeä - vaikkakin näin jälkikäteen ajatellen tarpeellinen. Tänä vuonna olen viimein oppinut sitä kauan kaipaamaani kärsivällisyyttä ja ajoittain myös tyyneyttä. 

Jokin raja onkin nyt loppuvuonna tullut vastaan. Enää en jaksa tuntea syyllisyyttä asioista, joita en ehdi tehdä ja aikatauluistani, jotka eivät veny jokaiseen visiittiin. Syyllisyyden ja huonon omantunnon tunteminen eivät auta mitään. Paljon järkevämpää on suunnata energiansa asioiden muuttamiseksi parempaan suuntaan. Se on vuoden 2015 projekti, jota suosittelen myös kaikille muille, jotka tuntevat, että kulunut vuosi on venyttänyt vieterin liian kireälle. Tähän liittyen olen joulukuun aikana suunnitellut teille lukijoillekin erään yllätyksen, mutta sepä ei olekaan vielä valmis esiteltäväksi, joten pidän teitä vielä vuoden vaihteen yli jännityksessä. Enkä muuten aio siitäkään tuntea syyllisyyttä, heh. 

Ensi vuodeksi on ohjelmassa paljon uutta ja mukavaa. Osa on vielä vähän salaista, osa ei niinkään, kuten mahtava häätapahtuma Love Me Do, joka on yritykselleni ensimmäinen. En millään malttaisi odottaa! Vuodeksi 2015 on haaveissa myös matkoja, remontteja (tämä ei yllätä ketään), elämyksiä ja kokemuksia, mutta myös töitä. Sanoisin siis, että olen aika valmis vuoden vaihtumiseen. 

Haluan toivottaa myös kaikille teille onnekasta ja hyvää uutta vuotta 2015!
Olkoon se täynnä rohkeutta, voimaa ja uskallusta!
4 kommenttia:

 1. Olet kyllä rohkea, kun uskalsit toteuttaa haaveesi - ihailen! Onnea ja menestystä vuodelle 2015! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milou! Eikös sanonta menekin niin, että jos unelmasi eivät pelota sinua, ne eivät ole tarpeeksi suuria? Sen mukaan olen yrittänyt omia unelmiani myös toteuttaa. :) Oikein upeaa vuotta 2015 myös sinulle!

   Poista
 2. Ja oikein onnellista uuttavuotta myös sinne! Ilo aina lueskella kirjoituksiasi. Toivottavasti jatkuu samaan tapaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mukavaa, että viihdyt juttujeni parissa! :)

   Poista