Uusi lattia

Tarkoitukseni oli tulla esittelemään kotimme lattiasta kunnon ennen- ja jälkeen -otokset, mutta vaikka kuinka yritin leikkiä salapoliisia, en löytänyt remonttipäivänä otettuja viimeisiä kuvia alakerran vanhasta lattiasta. Tämä vähän harmittaa, sillä ero uuden ja vanhan lattiapinnan välillä on kuin yöllä ja päivällä. Vanha parketti oli paikoitellen kulunut niin, että väriero yhden neliön alueella saattoi olla suorastaan törkeä. Lakasta ei ole kannattanut puhua vuosikausiin, sillä sellainen ominaisuus oli vanhassa parketissa muisto vain. Nyt saatte siis yrittää kuvitella entisen lattiamme kaameuden (pieni ripaus näkyy tässä postauksessa), sillä minulla on esiteltävinä vain uuden lattiamme kuvia ja niitäkin vain muutama kurkistuskuva. Keittiöstä puuttuu vielä listat, joten sen esittelen myöhemmin.

Itse parketinvaihto sujui melko näpsäkästi ottaen huomioon, että vaihdettavaa pinta-alaa oli noin neljänkymmenen neliön verran, eikä kaikkia huonekaluja saatu siirrettyä alakerrasta muualle rempan ajaksi. Tämä tarkoitti sitä, että meidän viiden hengen remppajengi jakaantui kahteen ryhmään. S hoiti isänsä kanssa uuden parketin asennuksen ja minä valmistelin äitini ja veljeni kanssa heille työmaata purkamalla vanhaa parkettia, kantamalla uutta sisään ja siirtelemällä tarpeen mukaan huonekaluja. Tämä jako toimi oikein hyvin ja viikonlopun hommaksi aikataulutettu operaatio puristui kymmeneen tuntiin. Huippua!
Tästä kuvasta näette uutta lattiaa olkkarissa sekä samalla lattianvaihdosta seuranneen (oman henkilökohtaisen) ongelman. Meillä on taas ihan hirmu vaaleaa olkkarissa! En halua tässä vaiheessa vaihtaa sohvaa tai nojatuolia, joten olkkari tulee kokemaan muussa muodossa pienen draamakylvyn. Verhot saattavat vaihtua toisen tyyppisiin ja liikaa romantiikkaa tässä huoneessa henkivä blingivalaisin saa antaa tietä askarteluhuoneessa asustaneelle rouheammalle valaisimelle.

Alakuvassa vielä lattiaa takkahuoneen puolelta. Ei ollenkaan hullumpi lopputulos. Tällaiseen pieni-ikkunaiseen rintamamiestaloon vaalea lattia sopii mielestäni hyvin, sillä se lisää valontuntua ja raikkautta. Aito parketti tuntuu myös oikealta valinnalta. Tai no, olisihan ne aidot lautalattiat upeat, mutta tämä tulee hyvänä kakkosena.
Vielä duunit alta pois ja sitten on viikonloppu! Mukavaa perjantaita!

2 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä ollut hyvä työnjako. Meillä meni niin, että Pete purki edellisenä iltana vanhan lattian ja levitti pohjamateriaalin lattialle. Seuraavana päivänä se laittoi lattian. Mä istuin vieressä, join siideriä ja maalailin silloin tällöin ikkunankarmeja :D
  Meillä oli tällä kerralla tosin laitettavana vain 16 neliötä makuuhuonetta. Kun päästään tohon 45 neliöön olohuonetta niin voi olla että joudun jotain tekemäänkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin isossa projektissa oli tärkeää isompi jengi ja hyvä työnjako. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. :)

   Poista