Melkein valmis

Kaksi ja puoli vuotta. Niin kauan olemme asuneet omassa kodissamme sisustaen ja remontoiden. Myös tasan kaksi ja puoli vuotta olen kokenut olevani hankalanmallisen olohuoneemme kanssa aina vähän sukset ristissä. Olohuoneemme kun on läpikulkutila, siinä on kaksi pienehköä ikkunaa, monta kulmaa ja kaksi leveää oviaukkoa. Television siirsimme viime remontin yhteydessä sentään viereiseen takkahuoneeseen, mutta marsujen epäesteettinen häkki valtaa edelleen osan olohuoneesta. (Ihana mies on tosin suunnitellut tekevänsä muovihäkin tilalle puisen häkin tarvikelaatikoineen kaikkineen. Sitä odotellessa.) Sisustamisen kannalta olohuoneemme on siis aika vaativa ja sen vuoksi en ole ollut siihen koskaan kovin tyytyväinen.
Vitriinikaapin saapumisen myötä jokin olohuoneessa loksahti paikoilleen. Huone sai sisustuksellisesti enemmän linjakkuutta kalusteiden korkeuserojen myötä ja katse liikkuu luontevasti väristä ja kalusteesta toiseen. Samalla huoneen toiminnallinen puoli selkiytyi ja väri maailma nivoutui yhteen. 
Eihän tämä vielä valmis ole, sillä pianon paikka on edelleen vaakalaudalla olohuoneessa ja marsujen häkki nyt viimeistään häiritsee silmää. (Juu, en todellakaan ota häkistä kuvaa.) Nyt voidaan kuitenkin jo sanoa, että olohuoneen sisustus on voiton puolella ja tiedän minne sitä ollaan viemässä. Meni siihen sentään yli kaksi vuotta, mutta on tässä matkan varrella monta asiaa opittukin. Tärkeintä itselleni on kuitenkin se, että olohuone on muuttunut "siitä hankalasta huoneesta" tilaksi, johon menee mielellään ja jossa viihtyy, vaikka tähän pisteeseen pääseminen ottikin aikansa. Ihana oma koti!Onko teillä huoneita tai tiloja, joiden sisustusta on saanut veivata ja rakentaa pitkään?

1 kommentti: