Makuuhuone: Tehtävä suoritettu!

Tätä postausta olen lupaillut viime huhtikuusta saakka, jolloin melkein neljä kuukautta kestänyt pintaremontti saatiin ainakin näennäisesti valmiiksi. Kuvasato täällä blogin puolella oli kuitenkin kovin rajattua ja melko vähäistä, sillä ikkunan ja ovenpielen hankalat listoitukset sekä kynnys jäivät tuolloin tekemättä. Ja niinpä meille kävi juuri niin kuin olin vannonut, ettei kävisi. Elimme ilman listoja yli puoli vuotta, kunnes saimme hommaan apua ja viimeiset viilaukset valmiiksi. (Aiempia kuvia löytyy tästä postauksesta viime huhtikuulta.)
 Jotta tekin siellä näkisitte kuinka pitkälle ollaan tultu, pääsette parin kuvan muodossa todistamaan miten kaamealta nykyinen makuuhuoneemme näytti vielä vuosi sitten. Ylemmässä kuvassa huone on aika pitkälti tyhjennetty ja remppahommat ovat alkamassa. Komeron pallovalaisinkin ehti jo lähteä kävelemään ennen kuin hoksasin kaivaa kameran esiin. Alemmassa kuvassa komeron seinä on lähes kokonaan revitty pois ja tila avartuu reippaasti. Huomatkaa ihana muovimatto.
Nykyään tuo huone näyttää aika toisenlaiselta. Kalseus ja tunkkaiset pinnat ovat vaihtuneet raikkaaseen värimaailmaan ja vaaleisiin pintoihin - pientä luksusta unohtamatta. Makuuhuoneen verhot olivat oma murheenkryyninsä, sillä ikkuna yltää huoneen nurkkaan saakka. Pitkät verhot olisivatkin näyttäneet epätasapainoisilta ja ahtailta tämän ikkunan ympärillä. Halusin verhoihin kuitenkin jonkin jujun, joten kokosin tavallista kappaverhoa kokoon kahdella ruskealla vyöllä. Toimii mielestäni aika makeasti!
Sängyn yläpuolelle kiinnitetystä vanhasta koristelistasta olenkin kertonut jo aiemmin. Kuvagalleria päivittyy tasaiseen tahtiin uusilla kuvilla ja kehyksillä. Tuttu on myös alimman kuvan naulakko, joka tehtiin makkarin lattian alta löytyneestä laudasta.


Niin ja mitä tulee siihen valmiiseen makuuhuoneeseen... Joudun nyt pyörtämään sanani, sillä tuolla alakerrassa odottaa jo lautaa sivupöytää varten. Enhän minä osaa ilman projekteja elää, eikä meillä prikulleen valmista huonetta ole olemassakaan. Tylsäähän sellainen olisi!

5 kommenttia:

 1. Aivan huikeen kauniita yksityiskohtia.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut urakan päätökselle! Kovin kaunis makkari teille syntyi. Kauniita yksityiskohtia. Kiinnitin huomion tuohon listahyllyyn. Mistä lista on hommattu?

  Ps. tuo tuoli... oikea karkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo ihana listahylly löytyi Littoisista Pilipalipajasta (löytyy FB:stä). Oikein kutkuttaa miettiä millaisessa hulppeassa huoneessa se on aikoinaan ollut. :)

   Poista
 3. Oikein ihan blogi sinulla ja kaunis koti! :) Jään seuraamaan. Me muutettiin meidän omaan rintamiestaloon 2013. :)

  VastaaPoista