Tiskialtaan reunalta

Tänään teen jotain täysin ennenkuulumatonta ja kirjoitan siivoustarvikkeista tai ainakin sivuutan aihetta. Älkää ihmeessä kuvitelko, että olisin jonkin sortin himosiivooja, sillä sitä en ole. Esteetikkona kuitenkin pidän siisteydestä ja järjestyksestä, joten kaikki edesauttavat toimenpiteet ovat tervetulleita. Siisteyttä kun ei ole aina ihan helppo arjen keskellä ylläpitää. 

Monessa kodissa helposti sotkua ja tavaraa keräävä paikka on keittiön tiskialtaan ympäristö. Itseäni ovat aina häirinneet tiskialtaan ympäristössä roikkuvat tiskirätit, sienet ja pesuaineet, joten tartuin heti sisustuslehdestä bongaamaani ideaan, jossa kaikki altaan laidalla roikkuvat työvälineet ja aineet oli koottu sievään emaliastiaan. Miten söpöä!
Oikeanlaisen emaliastian metsästys ei ollutkaan mikään helppo homma. Kirppiksillä ja vanhan tavaran kaupoissa oli kippoa kuppia ja kattilaa jos jonkinlaisessa värissä ja koossa, mutta ei juuri sellaista, jonka olisin halunnut omaan kotiin. Viime viikolla kiertelimme vanhan tavaran liikkeitä Lohjalla ja sattuman kaupalla päädyimme Josefiinan Aittaan, josta tämä kuviollinen astia tarttui mukaan. Pieni vanhan tavaran puoti pursuili muutakin kuppia, kippoa ja purkkia, joten jos olet tämän tai ensi viikon aikana suuntaamassa Lohjalle, on tämä kesäpaikka käymisen arvoinen.

Ostamani astia osoittautui paitsi herttaiseksi väriläiskäksi keittiöömme myös yhtä käytännölliseksi kuin olin toivonut. Rättiin ja puhdistusaineeseen tulee tartuttua helpommin, kun välineet ovat käden ulottuvilla ja pois tiskialtaan reunalta. Olen myös selkeästi altistunut Jovelan tuvan ihanille punasävyille, sillä aiemmin en olisi punaista kippoa vilkaissut kahta kertaa. Ehkäpä pieni ripaus väriä piristää myös siivouspuuhia.
Arkiset siivousasiat sopivatkin hyvin tähän päivään, sillä nyt on kuulkaas kesälomat tältä vuodelta lomailtu ja tänään on kipitettävä jälleen töihin katse suunnattuna syksyä kohti. Sinne se kesä taisi mennä...

2 kommenttia:

 1. Kiitos maininnasta ;) Ja ihan samaa mieltä olen. Köökissä on hyvä olla esillä ne tarpeet, mitä päivittäisissä puuhissa tarvitsee ja kun ne on siinä helposti saatavilla, niitä tulee käytettyäkin. Lisäksi ainakin mulla tuppaa putsausainepullojen pohjista jäädä tasoille jos mitä rinkulaa, mutta kun kaikki on isommassa astiassa, tasot pysyy sekä siisteinä että puhtaampina.

  Nätti on tuo vatisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tämän perusteella ihan samaa mieltä. Kyllä siisteyden ja estetiikan on kuljettava käsi kädessä. :)

   Poista