Sininen hetki

Käsi ylös, kuinka monen alkoi otsikon luettuaan tehdä mieli Fazerin sinistä? Suklaasta ei nyt kuitenkaan ole tänään kysymys, vaan ihan toisen sinisen himosta. Siis sen värin.

Olen aika nirso värien suhteen. Minulla on monta inhokkiväriä, joita ei näy kodissamme tai vaatteissani. Murretut värit sulatan paljon paremmin kuin kirkkaat ja räikeät värit. Pehmeät valkoinen ja harmaa, ruskean eri sävyt, lempeä roosa ja jopa vahva musta ovat sellaiset värit, joiden puoleen taivun kerrasta toiseen. Siksi tuntuukin hassulta, että keittiöömme on ihan tietoisesti rantautunut sinisen invaasio.

Viimeisin sininen ostos on pieni matto keittiön ovella. Denimkuteen sekaan punoutuva juutti pehmentää pikkumaton ilmettä ja tekee siitä sopivamman vanhan talon keittiöön. Farkkukangas ei ole mikään lempparimatskuni, joten mieltymys tähän mattoon yllätti itsenikin.


Blogissa pariin kertaan vilahtanut englantilainen teeastiasto sen sijaan oli ihastus ensi silmäyksellä. Ostin netistä myyjältä ensin teeastiaston, jota myöhemmin täydensin saman myyjän tarjoamilla pikkukulhoilla. Hauskan sattuman kautta meille päätyivät myös saman sarjan sokeri- ja suolasirottimet. Olin nimittäin netistä bongannut herttaisen sokeriastian sinisellä tekstillä. Samassa setissä oli myynnissä myös sirottimet. Kuva oli melko pieni, enkä ollut erityisen kiinnostunut sirottimista, mutta halusin sokeriastian ja laitoin myyjälle viestiä. Kun muutaman päivän päästä avasin innoissani saapunutta pakettia, oli leukani loksahtaa auki. Sirottimet kun olivat tismalleen samaa sarjaa teeastiaston kanssa! Mikä tuuri!Ihania sinisiä löytöjä keittiöömme on siis kertynyt, mutta vieläkään minulle ei ole selvinnyt syytä tälle sinisenkaipuulle. Pikainen googlettelu kertoi sinisen värin edustavan luottamusta, rauhaa, järjestystä, mutta myös masennusta ja surua. Sininen voi myös edistää luovuutta ja kykyä ajatella asioita laajemmassa mittakaavassa. Ota tästä nyt sitten selvää. Vai olisiko kyse sittenkin siitä suklaalevystä?

Millaisia värejä sinä kaipaat ympärillesi?

6 kommenttia:

 1. Käsi ylhäällä! Korvamato korvassa! "taas kun saapuu hetki sininen.."

  Ihania nuo sinisesi! Kovin kauniita :)

  Syksyllä huomaan kaipaavani pehmeitä harmaita ja hiekan sävyjä. Sellaisia pörröisiä lampaiden villojen sävyjä, jotka kietovat turvalliseen lämpöön. Nykykodissa on paljon molempia värejä kautta vuoden. Olen myös iloinen Jovelan tuvan punaisista. Kesällä tupa oli kun ruusuisten lasien läpi katsottuna ja nyt kun illat hämärtyvät pimeyteen, punaisen antama lömpö on hehkuvaa. Omenapuiden tuoksua melkein ja lupaus siitä, että joulukin saapuu Jovelaan aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen tuo kyllä varmasti omaa lämpöään tupaanne. Voin vain kuvitella miten kauniisti joulu hiipii taloonne ja istuu lempeiden sävyjen lomaan. :)

   Poista
 2. Todella kauniin sävyinen matto. Ja ihana astiasto! Täällä päin noita samoja lempisävyjä, kuin siellä;)
  Tuosta sinisen sävyistä olen aina ymmärtänyt, että se on rauhoittava väri. Pidän itse erityisesti sellaisesta savunsinisestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse tykkäsin pitkään sellaisesta kyyhkysensinisestä eli vissiin aika sama kuin tuo savunsininen. Edelleen tuota sävyä löytyy erityisesti olohuoneesta. :)

   Poista
 3. Meillä on olohuoneessa ja eteisessä viininpunaista ja harmaata sävyä. Keittiössä on sininen farkkumatto (vaaleansinisistä tummempiin raitoina) ja verhot valkoiset joissa siniharmaita oliiveja. Katossa roikkuu metallinen härpäke, johon olen kerännyt valkoisia emalisuppiloita ja -mukeja, joissa on kapea sininen reuna. Että sinistä täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä. Sininen taipuu moneksi. :)

   Poista