KylpyhuonemökötysOnkohan sellaista sisustajaa olemassakaan, jonka kodista ei löytyisi kiinteitä kalusteita, seinäpintoja tai nurkkia, joiden ulkonäkö ei asujan silmää miellytä? Minä en ainakaan ole sellainen. Yleensä tartun aika nopeasti toimeen ja hoidan häiritsevän jutun tavalla tai toisella esteettisemmäksi, mutta tämän asian kanssa niin ei voi tehdä. Kylppärit.

Miksi, oi miksi edelliset omistajat lykkäsivät seiniin unikkoa ja männynneulasia? Eivät ne nyt häiritsevän räikeät ole, mutta olisivat edes laattaa, jonka voisi halutessaan käsitellä yksiväriseksi. Kylpyhuoneremonttiin en ryhdy, sillä nämä pinnat eivät ole erityisen vanhatkaan ja märkätilojen remppa ei nyt suoraan sanottuna muutenkaan huvita. Tyydyn siis luomaan kylppäreihin spa-tunnelmaa muilla keinoin, kuten lykkäämällä hyllyihin ihania jättikuutiosaippuoita, joita emme raaski käyttää. Ihan pöhköä. Ne vievät ainakin osan huomiosta seinillä uhkaavasti tuijottavista tummasilmäisistä unikoista.

Kai se on hyväksyttävä, että kylpylätunnelmaa saadakseen on pakko lähteä hotelliin. Tuon pikkukylppärin kaamean "järkevän" peilikaappipömpelin vaihdan kyllä kauniiseen puiseen heti kun tilaisuus tulee. Ja valon myös! Mikään ei ole aamulla niin rasittavaa kuin tuijottaa itseään rumasta peilistä kelmeän loisteputken valossa. Miten hehkeä alku päivälle!


Mikä on sinun kotisi ärsytysnurkka?4 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kylppäri myös meillä! Asumme vuokralla ja kylppäri on kyllä ihan siisti, muttama vuosi sitten laitettu. Mutta ne tummansiniset laatat ja hopeakoristeiset simpukkaboordit eivät vaan istu omaan sisustusmakuuni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, ymmärrän hyvin. Eivät olisi myöskään mun maun mukaiset. Miksi ihmeessä ihmisten pitää valita aina jotain erikoisia kuvioita kylppäreihin? Miksei ihan tavalliset valkoiset laatat kelpaa? Huoh...

   Poista
 2. Ihana kirjoitus!!! I feel you!!! Meilläkin kylppäri on se ovi jota vieraiden tullessa en mielelläni tempoisi ja esittelisi. Koska se on auttamattoman pieni, en ymmärrä mikä suunnittelija on laittanut ison vessan siis oikeasti ihan tarpeettoman ison wcn ja sitten niftaillut kylpyhuoneen kanssa. Vaikkakin kotiamme muuten rakastankin ja toimivuutta löytyy. Meille ei saa edes verhottua mitään tunnelmaa sinne, koska ei ole mitään laskutilaa. Huoh! Mun pitäisi kyllä ottaa susta mallia ja yrittää kääntää positiiviseks, luoda sitä tunnelmaa pienillä jutuilla, ehkä se tila ei sitten enää niin ketuttais! :D Kiitos herätyksestä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että jutusta oli iloa. Ei nämä kylppärihommat kyllä ole kovin helppoja. :D

   Poista