Herra Biedermeier muutti taloon

Parhaat löydöt ovat niitä, jotka tulevat vastaan sattumalta ja täysin odottamatta - ja hyvään hintaan. Meidän viimeviikkoinen seikkailumme Lohjan seudulla johti paikallisen antiikkiliikkeen Katariinan Kammarin ovelle ja siellä kaikkien entisöityjen ja kiiltäväpintaisten vanhojen kalusteiden keskeltä silmäni iskeytyi ihanaan puutuoliin. Meillähän on rakastettu puutuoleja jo pitkään ja uusi ruokapöytämmekin saa kavereikseen vanhat puutuolit (joiden maalaus on edelleen kesken, köh). 
Tämä tuoli on ymmärtääkseni biedermeiertyylinen ja myyjä osasi kertoa sen valmistusajankohdaksi 1910-1915. Kaverihan on jo satavuotias! Hienossa kunnossa tämä on kyllä säilynyt ja kestää isommankin rotkaleen istumista. Olen kylläkin niin tarkka näistä vanhimmista aarteistani, että herra saa kunnian vastaanottaa vieraamme eteisessä, eikä joudu ainakaan toistaiseksi takapuolten alle. 
Tällaisia maalaamattomia aarteita on niin vähän nykyään liikkeellä. Kaikkeen ollaan sotkettu värikkäitä maaleja menneinä vuosikymmeninä tai viimeistään viime vuosien maalaisromantiikkahumussa niiden ihana elävä pinta on peitetty valkoisella. Kyllä minäkin tykkään valkoisesta, mutta mikään ei kyllä voita aidon vanhan puun elävää ja lämmintä pintaa. Kaunis puu tekee myös sisustuksesta lämpimän ja kotoisan.
Katariinan Kammari on muuten tällä viikolla avunnut uuden liikkeensä Turussa Yliopistonkadulla. Kannattaa käydä siellä kääntymässä, sillä myyjä vinkkasi avajaistarjouksista. Itse en ole vielä sinne saakka ehtinyt.4 kommenttia:

 1. Upea tuoli! Itselläni miltei samanlainen, hieman pienempi ja värinä onneksi jo haalistunut minttu. Itse kerään talonpoikaisantiikkia silloin kun asunto antaa myöden ja juurikin nämä oikean puun väriset huonekalut ovat etsinnässä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta. Meiltäkin löytyy yksi hempeän vaaleanpunainen tuoli, joka on kiva piriste muuten kotimme luonnollisissa väreissä. Tämäkin oli ostettaessa keltainen, mutta kulutus ei ollut kovin nätti, joten näin parhaimmaksi maalata sen kokonaan uudelleen. Maalaamattomaan puuhun en kyllä koskisi. :)

   Poista
 2. Ihana tuoli! tuollaisena tosi kaunis :)

  VastaaPoista