Hääpäiväyllätys: Miniloma Tallinnassa

Nyt palataan ajassa taaksepäin kaksi viikkoa. Oli aikainen sunnuntaiaamu hääpäivänämme ja kehotin unenpöpperöisen mieheni autoon odottamaan, kun itse vielä tein viime hetken valmisteluja (lue: pakkasin hullussa kiireessä vielä hammasharjat ja muut matkakassiin, jonka kiikutin vaivihkaa auton takakonttiin.) Ja niin matka alkoi. Mies oli täpinöissään ja minua nauratti, vaikka uni olisikin vielä painanut silmiä.

Puolessa välissä matkaa pysähdyimme syömään aamupalaa. Tämä oli minulle myös oiva tilaisuus paljastaa kauan arvuuteltu hääpäiväyllätys. Mieheltä meinasikin jäädä kaakaot juomatta, kun tyrkkäsin nenän eteen Tallinnan matkaoppaan (olihan sentään paperihääpäivä). Jonkin aikaa hän ei saanutkaan suustaan muuta kuin kysymyksiä. Siis oikeesti? Tallinnaan? Nyt vai? Onko passi mukana? Onko hänellä vaihtovaatteita? Kuka hoitaa marsua? Siis OIKEESTI ollaan menossa Tallinnaan? Onneksi minulla oli vastaukset valmiina kaikkiin kysymyksiin ja matkaa päästiin jatkamaan molemmilla hymyt korvissa. Sinne Tallinnaan nimittäin ja vieläpä ihan oikeasti!
Minilomamme naapurimaahan oli aivan ihana. Molempien lomat olivat juuri alkaneet ja pääsimme sukeltamaan suoraan lomafiiliksiin. Olin varannut meille yhdeksi yöksi huoneen mahtavasta Cru Hotelista, jota voin lämpimästi suositella. Pieni intiimi hotelli vanhan kaupungin sydämessä istui kuin nakutettu meidän makuumme ja kaunis rustiikkia henkivä huone kruunasi hääpäiväyllätyksen. 

Vietimme kaksi päivää kuljeskellen Tallinnan katuja, ihastellen vanhan kaupungin loputonta kauneutta, herkutellen suklaapuodin herkuilla ja tehden pikku ostoksia kotiin ja lahjaksi. Tallinna taitaa olla suomalaisille aika kulunut matkakohde, mutta meille kaupunki tarjosi ihanasti romantiikkaa ja kahdenkeskistä aikaa. Aina ei siis tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, kun kaipaa romanttiselle minilomalle.
Sainpa minäkin toiveeni mukaisesti ensimmäiseksi hääpäivälahjakseni sormuksen ja voi miten nätti se onkaan. Onneksi tuo mies tuntee makuni - joskus jopa paremmin kuin minä itse! Kaiken kaikkiaan ensimmäinen hääpäivämme oli mitä täydellisin ja pujotan sen muistojen helminauhaan muiden tärkeiden yhteisten hetkien joukkoon. Eivät kaikki hääpäivät varmasti tule olemaan näin erityisiä ja suunnitelmallisesti järjestettyjä, mutta tällä tavalla oli ainakin hyvä aloittaa.
Paljon rakkautta tähän viikkoon teille kaikille!

12 kommenttia:

 1. Hieno ylläri! Ja minusta Tallinna on aina ihana. En ole siellä päässyt käymään n. 10 vuoteen ja mies ei ole siellä käynyt koskaan, joten toivottavasti jollain Suomen lomalla saisimme aikaiseksi vierailla siellä :-)

  Ja sormus on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin vielä mennään varmasti uudelleen. Kuva Tallinnasta rajoittui tällä pikavisiitillä lähes ainoastaan vanhaan kaupunkiin, joten onhan sitä muuallakin kierrettävä. :)

   Poista
 2. Ihana hääpäiväylläri! <3 Ja kaunis sormus (:

  VastaaPoista
 3. Ihana yllätys! Ja paras kommentti sulholta ikinä : kuka hoitaa marsuja! :D awww <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä osasin vähän odottaakin tuota marsu-kysymystä. Nuo karvapyllyt kun on meille kaikki kaikessa. :)

   Poista
 4. Ihana :D "kuka hoitaa marsua?!" symppis. en kestä...
  Ja sormus on kyllä kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, miestä naurattaa nämä marsukommentit. Tietysti pienistä palluroista täytyy huolehtia. :D

   Poista
 5. Ihana ylläri ja kaunis lahja! Meillä vähemmän yllätyksellinen 1. hääpäiväminiloma edessä, mutta sitä odotetaan senkin edestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa lomaa teille! Voin kyllä suositella minilomaa hääpäiväksi. Oli ihan loistava idea. :)

   Poista