Ruokapöytä - vihdoinkin!

Hyvät ystävät, ruokapöydättömyyden aika on nyt ohi! Eilen viimein hurautimme laudat kiinni pöydän kehikkoon, sitten vielä viimeinen petsikerros pintaan ja pöytä oli valmis.
Tykkään uudesta ruokapöydästämme todella paljon ja se on itse asiassa juuri sellainen kuin suunnittelimme. Edellinen pöytämme oli raskas, massiivinen ja valkoinen teennäisen rustiikkinen mötikkä, joka epähienostuneesti ahmaisi liian ison osan keittiöstämme paksujen jalkojensa alle. Se ei vain istunut meidän arkiseen ja pienehköön keittiöömme, vaan näytti pönkkähameiselta aatelisrouvalta pienen torpan tuvassa.

Tämä pöytä ei teeskentele olevansa muuta kuin se on; herttainen ruokapöytä. Se on tehty osittain itse ja siltä se saa näyttääkin. Se ei ole aitovanha, mutta ei nyt ihan täysin uusikaan. Pienestä koostaan huolimatta se on tilavampi kuin vanha ruokapöytämme ja se jättää tarpeeksi tilaa tuoleille ympärillään.

Pöytää varten ostimme edullisesti pinnastaan huonokuntoisen mäntyisen ruokapöydän, josta nappasimme samantien irti pöytälevyn. Jalat ja rungon maalasimme valkoisella hiomisen jälkeen. Pöytälevyn rakensimme itse leveästä mäntylaudasta, joka petsattiin tumman tammen sävyllä. Niin ja se runko (pöydän raato suorastaan) näytti alunperin tältä.
Aika iso muutos, vai mitä? Seuraavana vuorossa ovatkin ruokapöydän tuolit, jotka löytyivät juuri sopivaan aikaan vanhan tavaran kaupasta. Tuolit ovat 1900-luvun alkupuolelta ja jälleen kerran juuri sitä mitä etsimmekin. Niiden hiomisessa ja maalaamisessa on vain aika kova työ, mutta eiköhän se tästä valmistu... tuoli kerrallaan.


7 kommenttia:

 1. Tuo jos mikä on herttainen ruokapöytä! Kaunis kuin mikä!

  Tuolituunailuiloa sinne :)

  VastaaPoista
 2. Tosi näpsästi tuunattu ja lopputulos näyttää erittäin hyvältä. Tuo pöytälevyn väri on just nappi. Aloin heti katselemaan sivusilmällä tuota meidän ruokapöytää, että voi kun pääsisi eroon siitä pöytälevyn punertavasta sävystä... Mutta mies tarvitsee vielä jonkin verran pehmittelyä ;-)

  Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään myös itse ja tuo petsaus oli aika mukavaa hommaa, joten ei ollenkaan mikään ikävä projekti. Kannattaa siis jatkaa pehmittely. ;)

   Poista
 3. Hieno! Mistä ostitte mäntylaudan?

  VastaaPoista
 4. Wau miten ihana!! Samaa kyselisin että mistä tuo lauta ostettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymi ja Tipulandia! Lauta on niinkin eksoottisesta paikasta kuin K-Rauta. :)

   Poista