Pieniä ilojaOnni löytyy pienistä iloista arjessa. Aina ei tarvita suuria juhlia, ulkomaanmatkoja ja lottovoittoja, eikä niitä jokaiseen päivään mahtuisikaan. Elämä kävisi myös aika tylsäksi, jos jäisi odottelemaan onnea ja iloja. Niihin on tartuttava itse.

Pari päivää sitten työkaverini kirjoitti Facebook-päivityksen, jossa hän kertoi ihanasta päivästään ja kysyi lopuksi aika pysäyttävän ja silti hyvin yksinkertaisen kysymyksen. Mikä on tehnyt tänään sinut iloiseksi? Kuinka harvoin tulemmekaan kysyneeksi tuota ihmisiltä ympärillämme. Kyselemme toki mitä kuuluu ja ainakin me suomalaiset helposti valittelemme väsymystä, kiirettä, stressiä ja muuta (arkeen kuuluvaa) pientä kurjuutta. Mutta mikä tekee sinut iloiseksi? Tämä kysymyksenasettelu kääntää pakostakin katseen kaikkeen hyvään ja ihanaa.

Minut tekee tänään iloiseksi monikin asia, kuten aurinkoinen ja lämmin vapaapäivä sekä valmistuva ruokapöytä. Joskus myös kaikkein pienimmätkin asiat voivat tuottaa iloa moneksi päiväksi. Minua on jo pari päivää ilahduttanut pikku ostokseni. Alkuviikosta kaivoin postipaketin uumenista ostamani ihanan teeastiaston, jonka kauneus jaksaa riemastuttaa joka silmäyksellä. Eteiskuisti kokee muutoksia askel askeleelta ja tänään laitoin vihdoin seinälle sievän pikkuruisen taulun vanhoinen kehyksineen. Pieni on kaunista.

Nämä tekevät minut iloiseksi, mutta entäpä sinä? Mikä saa sinut tänään iloitsemaan, ilahtumaan, nauramaan ja hymyilemään?

Hyvän saa muuten laittaa kiertämään. Minä ainakin aion kysellä tätä tärkeää kysymystä myös tulevaisuudessa.

Iloista perjantaita teille kaikille, ihanat!

4 kommenttia:

 1. Tänään minut on tehnyt iloiseksi mm. se, että vaikka yläkerran naapurien siivouskolistelu katkaisi hetkellisesti lapsen päiväunet, hän rauhoittui takaisin nukkumaan käytyäni näyttäytymässä. Pieni ihminen tarvitsee kuitenkin unensa ja äiti pienen hengähdyshetkensä. :) Olen iloinen myös siitä, että miehellä on viimeinen työpäivä ennen kesälomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa! Oikein mukavaa lomailua sinne myös! :)

   Poista
 2. Olipa tosi hyvä ja ajatuksia herättävä postaus. Nyt on pakko tunnustaa että pyyhin melkein kyyneleitä täällä päässä, sillä jotenkin osui ja kolahti tosi kovaa. Minulla on tänään ollut hieman huonompi päivä ja mieli on hieman maassa. Postauksesi (ja ystäväsi kysymys) palautti mieleen kuinka tärkeätä on pitää positiivinen mieli.

  Minut teki tänään iloiseksi kun sain seurata mustarastaspariskunnan ruokintapuuhia patiollamme, jossa heillä on pesä kahden pienen poikasen kera :-)

  Kiitokset! Ja oikein mukavaa viikonloppua!
  Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kuulla, että tämä herätti ajatuksia. Tämä kommentti ilahdutti minun päivääni vielä lisää. :) Itsekin havahduin jotenkin taas niiden pienten asioiden äärelle. Toivottavasti tämä päivä sisältää enemmän iloisia juttuja kuin eilinen. Tuo ajatus mustarastaspariskunnasta toi iloa minunkin päivääni. :)

   Poista