Maken epäonnistunut make-over

Osa lukijoista varmasti muistaa meidän karvaiset pienet possumme eli pitkäkarvaiset marsumme Maken ja Nupun. Tämä pörröinen pariskunta on hyvin pitkälti marsumainen versio minusta ja miehestäni ihan ulkonäköä myöten. Nuppu on herkkäsieluinen, tempperamenttinen ja vauhdikas pörriäinen, jonka pitkän ja sileän turkin hieno otsaheitto muistuttaa pelottavasti omaa (vähemmän hienoa) pyörylääni, joka aina vaikeuttaa otsatukan leikkaamista. Maken turkki taas on kuin mieheni paksu ja kiharainen hiuspehko ja marsu myös suhtautuu kaikkeen samanlaisella tyyneydellä ja iloisuudella kuin hän. Myös pariskuntana marsut muistuttavat meitä kahta ihan koomisuuteen saakka. 

Ihan kaikessa marsujen ei meitä sentään tarvitsisi matkia, sillä viimeisimmällä tempauksella on ollut Maken ulkonäköön melko epämääräinen vaikutus. Muutama päivä sitten katsoimme miehen kanssa, että Maken pitkä jakaukselle järjestetty maahan asti ulottuva otsatukka oli hassusti lyhyempi toiselta puolelta. Leikkaamme marsujen turkkeja (koska ne eivät ole näyttelymarsuja) erityisesti kesäisin hieman lyhyemmäksi marsujen liikkuvuuden ja vilpoisuuden vuoksi, joten mies epäili leikanneensa turkkia toiselta puolelta enemmän.

Seuraavana aamuna Maken ulkonäkö oli jälleen kokenut salaperäisen muutoksen. Tällä kertaa otsatukka oli lyhentynyt merkittävästi molemmin puolin jopa siinä määrin, että Make näytti siltä kuin joku olisi asettanut kahvikupin sen päähän ja leikannut sen mukaan sille uuden tukan. Perinteinen pottakampaus siis. Tässä vaiheessa myös syyllinen jäi kiinni, sillä Maken karvatupsujen päissä oli karvojen pureskelusta jäänyttä möhnää. Rikos ei siis ollut läheskään täydellinen ja syyttävä sormi osoitti välittömästi Nuppua.
Seuraavana aamuna osasin jo odottaa jälleen uutta muodonmuutosta Maken turkissa ja aamulla vastassa kuikuttavan pörriäisen ulkonäkö olikin aika surkuhupaisa näky. Katsokaa nyt sitä. Pottakampauskin oli parempi kuin tämä pöllähtänyt kananpylly. Make näyttää joltain 80-luvulle unohtuneelta rokkarilta.

Rikoksen laajuuden ymmärtääkseen voi käydä kurkkaamassa marsujen kuvia täällä. Kuvia vertailemalla huomaa kyllä millaisen parturoinnin kohteeksi Make-parka on joutunut Nupun toimesta. Komiikkaa tilanteeseen lisää se seikka, että minä olen meillä se, joka leikkaa miehen tukan. Lopputulokseni on kuitenkin aina huomattavasti parempi kuin Nupun jyrsimistekniikan jälki. Motiivit tälle teolle ovat myös hämärän peitossa. Kyllästyikö Nuppu Maken nuorekkaaseen pitkään tukkaan ja päätti lopulta lyhentää sitä omin hampain? Oliko tempauksen tarkoitus viilentää Makea? En tiedä, mutta toivon vain, ettei tuo turkki tuosta enää lyhene.

(Rehellisyyden nimissä tämä käytös ei välttämättä ole hirveän yllättävää, sillä pitkäkarvaisilla marsuilla on tapana hoitaa toistensa turkkia jyrsimällä sitä. Lopputulos ei kuitenkaan ole aina silmiähivelevä.)

8 kommenttia:

 1. Haha :'D ihana Make! Nuppu on kyllä mahtava parturi, ihanaa mikä sielunelämä ja jännitys piilee teidän marsuissa <3

  VastaaPoista
 2. Aaaaw, Make :) Ilme kertoo kaiken.

  VastaaPoista
 3. Päivän paras piriste :D, tekstitys mukaan lukien - aivan ihanaa.

  VastaaPoista
 4. Hihi. Make kiittää kommenteista ja kertoo, että parturointi on jatkunut edelleen. :D

  VastaaPoista
 5. HAHAHAHAHAHHA :DDD (anteeksi), mutta mitä ihmettä siellä pörrölässä tapahtuu :DD Ei voi kun nauraa. Tyyppi on sabotoinut toiseen lookin ;D Nupun Salongin portailla ei taida olla kovaa asiakastunkua. Make näyttää ihan samalta kun mun vahingossa pyykkikoneeseen päätynyt angoravillainen tumppu ;D

  Huikean hupaisa postaus. Hekottelen täällä talolla aamukahvit hölskyen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taas vuorostaan repeillään täällä tuota vertausta angoravillaiseen tumppuun! :D

   Poista