Eteisen ryhtiliike

Maanantai-iltana ajatus iski ennen nukkumaanmenoa. Seuraavana aamuna kello yhdeksän seisoin eteisessä pensseli ja petsipurkki kädessä. Hyvin tyypillinen toimintamalli tässä huushollissa. Onneksi en sentään maanantai-iltana aloittanut operaatiotani. 

Olen jo kaksi vuotta tuijotellut sisäeteisen ikkunanpokista tuunattua peiliä ja sen alle sijoitettua hyllyä, jonka ajan myötä ovat vallanneet korurasiat, hiusharjat, hiuspinnivuoret sekä lukuisat satunnaiset esineet, jotka nyt sattuivat unohtumaan matkan varrella sijaitsevalle laskutilalle. Hyvin usein hylly oli ääriään myöten täynnä tavaraa, joka sopivasti peitti valkoisella kuultomaalilla aikaansaadun epämääräisen ruman sävyn. Peili ja hylly ovat kuitenkin ensimmäinen asia, jonka ovesta sisään astuessa näkee, joten nyt oli korkea aika laittaa villiintynyt hylly ojennukseen ja kohentaa sen ilmettä.  
Ensin kaikki ylimääräinen roina sai nopeat lähtöpassit ja sitten sudittiin tumman tammen sävyistä petsiä pintaan. Saatoin innoissani sohaista kerran myös seinään, mutta samapa tuo. Sen maalaus oli joka tapauksessa työlistalla. 

Tummaksi muuttuneelle hyllylle valikoitui muutama esine. Sammakkoprinssi ja hopeanvärinen korurasia saivat jäädä vanhalle paikalleen, vaalea kynttilänjalka tuo niiden vierelle sopivasti korkeutta. Anopin tuoma kukkakimppu löysi paikkansa peilin edestä. 
Porakoneella hurautin vielä peilin toiselle puolelle äidiltä saadun kauniin koukun koruja varten. Sävy sopii ihanasti yhteen sammakon ja tumman tammen kanssa. Koukussa roikkuva valkohelminen rukousnauha on ostettu häämatkalta muistoksi, muut korut ovat arkena eniten käytössä ja siksi käden ulottuvilla.
Realistinen "ennen"-kuva olisi ehkä ollut tarpeen, sillä olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Roju on poissa, eikä hyllylevykään enää sulaudu epämääräisesti seinän valkoiseen väriin. Tummempi puunsävy selkeytti tilaa kummasti. Nyt vaan täytyy pitää näppinsä kurissa ja hylly siistinä.

2 kommenttia: