Kesäkuun tuoksuvat syreenit

Kuka ikinä onkaan pihaamme syreenit joskus aikoinaan istuttanut, sitä kiittäisin ja suuresti. Neliskanttisen tonttimme jokaista seinustaa rajaa nimittäin kesäkuun alussa upeasti kukkivat syreenit. Myös kotikujaamme reunustavat sinitaivasta kohti kohoavat vaaleanliilat syreenit kuin pumpulipilvet. Äitinikin jo kerran totesi, että kujan nimen kuuluisi olla Syreenikuja. 

Ja se tuoksu! Erityisesti iltavuorosta saapuessa saa pihalla vastaan huumaavan syreenintuoksun, joka usein leijailee sisään myös avonaisista ikkunoista. Syreenintuoksussa onkin jotain aivan erityistä ja mystistä. Yksi nuuhkaisu ihanaa kukintoa pyyhkäisee mieleen salaiset puutarhat, Jane Austenin romanttiset tarinat ja rakastuneiden suudelmat. Olenkin rakastanut tuota tuoksua lapsesta saakka. Muistan pienenä tyttönä kotikylän kaupparakennuksen kupeessa kasvaneen syreenin, jota oli ihan pakko jäädä nuuhkimaan sen kukkiessa. Syreenien kukinta onkin yksi kesän ensimmäisistä ja odotetuimmista tapahtumista puutarhassa. 
Minä en taidakaan olla ainoa, joka rakastaa syreenintuoksua. Tämä pörröinen vieras on ainakin ihan kukintojen lumoissa. 2 kommenttia:

  1. Meillä oli juuri viikonloppuna maljakossa syreenejä ja voi jestas sen ihana tuoksua !! Joku voisi kehitellä syreeniltä tuoksuvan hajuveden ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä mietin myös samaa, että onkohan sellainen tuoksu jo olemassa. :D

      Poista