Kesäinen Naantali

Sunnuntai oli meille aika poikkeuksellinen. Molemmilla oli vapaata, aurinko paistoi, eikä meillä ollut sovittua menoa minnekään. Mitä luksusta! Nukuimme siis pitkään ja suuntasimme päivällä kohti Naantalia. Noloa myöntää, mutta en ole kiertänyt Naantalin vanhaa kaupunkia, pikkuisia katuja ja puoteja siitäkään huolimatta, että olen jopa yhden kesän käynyt Naantalissa töissä. Onneksi asia on nyt korjattu ja ihastuinkin vanhan kaupungin kujiin ikihyviksi. Harmittaa vain, etten ole aiemmin ymmärtänyt viettää kesäpäivää Naantalia kiertäen.

Naantalin ranta oli vilkkaampi ja jäätelöäkin sai ihanasta pikkuisesta kioskista jonottaa vartin. Onneksi ei ollut kiire minnekään ja jonottaessa saattoi ihailla vaikka merellä lipuvia veneitä. Vanhoilla kaduilla kauniita rakennuksia sen sijaan sai ihastella aika lailla itsekseen, vaikka muutama avoinna oleva puotikin löydettiin. Tässä joitakin tunnelmakuvia.
Joka kolmas talo tuntui olevan suloisesti vinksallaan ja vanhaan tapaan monet pihoista ovat edelleen aitojen reunustamat. Avoimista porteista kurkistaessa huomaa sekä pihojen että ravintoloiden terassien olevan kauniisti laitettuja. Erityisesti kiveykset, kuluneet terrakottaruukut ja portinpieliä kiipeilevät köynnökset olivat minun mieleeni.Kyllä Naantali on syystä kesäkaupunki. Jos matka siis vie Turkuun päin, kannattaa ehdottomasti koukkaista Naantalin kautta. Vanhan kaupungin lisäksi Naantalista löytyy kaunista luontoa, golf- ja kylpylämahdollisuuksia, Muumimaailman ja Väskin saaret, Emma Teatteri sekä eläväinen ilmapiiri. Todellinen rannikon helmi!

4 kommenttia:

 1. Naantali on kyllä ehdottomasti suosikki kesäkaupunkini! Ihan liian harvoin vain tulee käytyä nykyään. Ainakin kerran kesässä on kuitenkin käytävä Trapin Pihassa syömässä, siitä on jo muodostunut minulle ja siskolleni pakollinen perinne. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trapin Pihasta tulee kyllä aina aika huikeat tuoksut. :D

   Poista
 2. Naantali on ihana! Asuin ihan keskustassa viitisen vuotta ja monta kertaa viikossa, kesät-talvet, mun lenkkireitti kulki läpi vanhan kaupungin ja jatkui pitkin meren rantaa. Niitä lenkkimaisemia on kyllä ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Tulisi kyllä itsekin lenkkeiltyä enemmän, jos olisi tuollaiset maisemat. :)

   Poista