Esteetikon hyvän mielen elokuvavalinnat: Rakkauskirjeitä Julialle

Viimeisin päivitys on kirjattu melkein viikko sitten. Missäköhän välissä silloinkin ehdin oikein postauksen rustata? Viime viikko oli yhtä hullunmyllyä ja useampi päivä taittui töiden puitteissa ympäripyöreäksi. Nyt on aikaa hiukan hidastaa ja mikäs siihen paremmin sopisikaan kuin hyvä elokuva! Jatkankin siis esteetikon hyvän mielen elokuvavalintoja ja esittelen toisen suosikkini eli Rakkauskirjeitä Julialle!

Tämä elokuva on ihan täyttä romanttista höttöä, jossa loppuratkaisun voi arvata jo kauan ennen elokuvan puoltaväliä. Tarina alkaa, kun nuori amerikkalainen Sophie huomaa viettävänsä romanttista lomaa kihlattunasa kanssa Italiassa yksin miehen poukkoillessa ravintolahankintojensa perässä. Tutustuttuaan Julian sihteereihin Sophie löytää turistien jättämien rakkauskirjeiden joukosta viisikymmentä vuotta vanhan kirjeen, jossa nuori brittityttö Claire tuskailee hylättyään vastoin tahtoaan italialaisrakkaansa. Sophie päättää vastata Clairelle kuluneista vuosikymmenistä huolimatta ja pian Claire saapuukin etsimään kadotettua rakastaan Sophien kannustamana ja mukanaan hänellä on tietysti kylmä ja piikikäs lapsenlapsensa Charlie. Tiedätte varmasti millaisen päätöksen tarina saa, mutta mitä siitä, kun saa katsella upeita Veronan katuja ja Siennan maaseutumaisemia. Elokuva on kuin auringonpaiste itsessään ja tämän katsottuaan voisi melkein varata kesälomaksi liput Italiaan. Hyviä fiilistelykuvia en tästä elokuvasta juuri löytänyt, joten kehotanpa vain katsomaan elokuvan, jos rakkaushömppää yhtään sietää.
Romanttisena faktana voi kertoa, että Clairea ja hänen kadotettua rakastaan Lorenzoa esittävät Vanessa Redgrave ja Franco Nero ovat oikeassa elämässä aviopari. He tapasivat jo 60-luvulla Camelotin kuvauksissa Redgraven avioeron jälkeen ja saivat vuonna 1969 pojan. Redgrave ja Nero kuitenkin erosivat ja elivät kukin tahollaan useita vuosia, kunnes löysivät toisensa uudelleen ja avioituivat vuonna 2006. Todellinen rakkaus säilyy hengissä vuosikymmeniä, vaikka se joskus hiipuukiin ja painuu unohduksiin. Tämä pari olikin täydellinen valinta elokuvan rooleihin!


6 kommenttia:

 1. Tämä todella on katsomisen arvoinen, upea elokuva! Ja oi kyllä, tämän leffan katsottuaan haluaa lähteä autolla tutkimaan Italian kauneutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Taisin rakastua Italiaan juuri tämän leffan takia. :)

   Poista
 2. Tää pitää kyllä katsoa!! :) Ihana tarina tuon roolituksenkin takana! :) Oi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katso ihmeessä! Matkakuume kohti Italiaa nousee taatusti! ;)

   Poista