TakkahuoneOlipahan viikonloppu! 
Remontointi jatkui perjantaina yömyöhään, mutta lauantaina ystävieni saapuessa tyttöjeniltaan oli kaikki takkahuoneessa viimein valmista. Ja mikä lopputulos! 

Tästä lähdimme siis liikkeelle...


(Onpa ikävä valaistus. Kuva napattiin kuitenkin viime hetkellä ennen kuin kalusteita alettiin purkaa.)

Remontti sai alkunsa unesta, jossa löysin talostamme uuden huoneen, kirjaston. Kirjastossa oli ikkuna, koko seinän mittainen kirjahylly ja toisella seinustalla televisio. Seuraavana aamuna kerroin unestani miehelle, joka totesi uneni kirjastohuoneen kuulostavan aivan meidän senhetkiseltä makuuhuoneelta eli takkahuoneelta. Löimme viisaat päämme yhteen ja remontti-idea oli lyöty lukkoon vielä samana päivänä. 

Ja lopputulos on tässä!
Olen ihan onnessani, sillä huone näyttää suurine kirjahyllyineen juuri uneni ihanalta pieneltä sopelta, jonka nurkkaan kaivautua hyvän kirjan kanssa. Erityisen ylpeä olen juuri tuosta kirjahyllystä, jolle koristelistat olivat viimeinen silaus. Ehdoton toiveeni oli nimittäin se, että kirjahylly rakennettaisiin näyttämään built-in-kirjahyllyltä ja keskelle kaipasin ehdottomasti lasiovia. Tunnelmaan halusimme hieman maskuliinista säväystä. Tuolien ja teollisuustunnelmaisen valaisimen väri poimittiin takasta ja väriläikäksi valittiin miehen toiveen mukaan oliivisia sävyjä.

Tapetin kanssa kävi aivan huikea tuuri, sillä löysimme sen pilkkahintaan alelaarista ja kapearaitaisen tapetin värimaailma sopii täydellisesti huoneeseen. Nappaamani kuva magnoliasta pääsi myös seinälle ja sopii paikalleen kuin nenä päähän. Kaiken kaikkiaan siis onnistunut lopputulos. Nyt voikin sitten kesän lisäksi odotella syysiltoja takkatulen loimottaessa. 
6 kommenttia:

 1. Oi voi, mä haluun kanssa kodin, jota voisi sisustaa ja rempata. Mutta jos nyt häät ensin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli juurikin tuo ajatus. Ensin tanssitaan häät ja sitten isketään kodin kimppuun. Näin kesän kynnyksellä pääsen seuraavaksi siirtymään puutarhaan eli ei ne uudistukset tähän jää. ;)

   Poista
 2. Vau, olisipa munkin unet noin selväjärkisiä :-D Kyllä minäkin joskus uusista huoneista ja jopa kerroksista olen uneksinut, mutta ovat yleensä liian surrealistisia noin muuten :-) Hienoa jälkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Tuntui kyllä ihan hullulta nähdä oma unensa toteutuneena. Hassua on kyllä se, että en itse tajunnut unen olevan muunnettavissa meidän kotiin. Miehelle se valkeni heti unikertomukseni perusteella. :D Ja pakko kyllä sanoa, että yleensä saan kulmienkohotteluja reaktioksi, kun kerron (tyypillisesti) hullunkurisista unistani. Tämä oli ihan harvinaiset onnistunut uni siis. :)

   Poista
 3. Ihanan harmoninen värimaailma, tuolla kelpaa varmasti lueskella ja ilmeisesti tehdä myös käsitöitä(neljännessä kuvassa vilahtaa lankakeriä) :) mun unelma ois ostaa asunto, joka pitäis saneerata lattiasta kattoon.. ois ihana päästä toteuttamaan omia suunnitelmia ja tehdä asunnosta kaikin puolin just sellanen ku haluaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja juu, syksyisin neulepuikoilla on tapana eksyä käsiini. Muulloin pyrin rajoittamaan käsityöt askarteluhuoneeseen. :) Remontointi on kyllä tosi raskasta, mutta myös erittäin palkitsevaa. Suosittelen. :)

   Poista