Otteita uudesta unipesästä

Ihana makuuhuoneemme on edelleen vailla listoja ja verhoja, mutta mitäpä pienistä. Pääasiat ovat jo kohdallaan ja huonetta uskaltaa jo pienin osin esitellä blogin puolella. Tai no, aika moni sisustuksellinen yksityiskohta onkin täällä jo päässyt esittelyyn remontin ollessa vielä täydessä tohinassa. Yhtenä näistä naulakko, jonka tein makuuhuoneen lattian alta löytyneestä kauniisti vanhentuneesta laudasta.

Tuonne tuolin vasemmalle puolelle on tulossa vaatekaappi. Harjakaton vuoksi rakennamme vaatekaapin itse, jotta saamme hyödynnettyä kaiken mahdollisen tilan. Tämä onkin yksi näitä vanhempien talojen viehättävyyksiä ja "viehättävyyksiä", sillä normiratkaisut eivät aina istu talon pohjaratkaisuun. Toisaalta vaihdokauppana saa persoonallisen kodin ihan omanlaisine sisustusratkaisuineen.

Ja sitten se meidän upea löytö! Löysimme vanhan tavaran liikkeestä upean pätkän vanhaa täyspuista koristelistaa (tämä on ainakin myyjän ja meidän oletuksemme), jonka yläosassa oli kaipaamamme ura valokuvakehyksille. Vanhaa, koristeellista, kierrätettyä, laadukasta ja upeaa. Miten nuo kaikki asiat on saatu mahtumaan yhteen pakettiin?


(Bloggaaja oli niin innoissaan, että kuvakin vinksahti.)

Ja sitten se tuhannen taalan kysymys: Millaisessa lukaalissa tämä lista on aikoinaan huonetta koristanut? Ei tainnut olla mikään ihan pieni pirtti.

Tähän tulemme kerryttämään vielä lisää valokuvia ja ehkäpä taiteilen siihen jonkin taulunkin.

Maalaamani taulu viimeinkin oikealla paikallaan.

En tiedä onko tuossa huoneessa jotenkin aivan ainutlaatuinen unikarma vai valitsimmeko vain seinien sävyn täysin nappiin, mutta en ole aikoihin nukkunut missään makuuhuoneessa näin hyvin tai herännyt yhtä pirteänä. Vuosia opiskelijakämpissä asuneena totuin siihen, että yksiöissä sänky oli tyypillisesti osa muuta huonetta, eikä varsinaista tilaa rauhoittumiselle ollut. Nyt meillä on viimein Makuuhuone, joka on suunniteltu rauhoittavaksi keitaaksi arjen keskellä - ripauksella luksusta. Voin siis suositella makuuhuoneremonttia kaikille, jotka kaipaavat laadukkaampaa unta. Kauniista huoneesta on ihana herätä ja unetkin ovat seesteisempiä.

8 kommenttia:

 1. Oi onpa toden totta ihanan näköistä <3 Onnistunut muutos!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Tiesin heti kaivettuani tuon laudan lattian alta, että siitä tulee naulakko. :)

   Poista
 3. Tosi kaunista, vaikka listat ym. vielä puuttuukin :-) Kauniin rauhallinen raikas tunnelma ja tuo naulakko on aivan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, listat kyllä aina raamittavat huoneen ja tekevät loppusilauksen, mutta kyllä se näinkin jo toimii. :)

   Poista
 4. Todella kaunis makuuhuone ja aivan ihania yksityiskohtia kuten tuo naulakko ja kekseliäästi käytetty koristelista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna. Tuo koristelista taitaa olla kyllä yksi suosikeistani tässä huoneessa. :)

   Poista