Sinne kaipaan mä takaisin

Siis täh, mihin yksi viikko on taas hurahtanut viime postauksen jälkeen? Meikäläinen on rampannut kyllä tapettiostoksilla (kyllä, me löydettiin tapetit!), lenkeillä ja töissä, mutta blogeja en ole hetkeen ehtinyt lukea... oman kirjoittamisesta nyt puhumattakaan. Remppakin on tämän bloggaamattomuuden aikana edistynyt ja meillä on nyt viimeinkin kattopaneelit paikoillaan. Olisikohan viimeinkin aika paljastaa teillekin vähän remontin alkuvaiheita, kun tilanne alkaa olla jo voiton puolella? Ennen sitä vilautan kuitenkin yhtä taulua, jonka matka seinälle on kestänyt puoli vuotta!
Ostimme häämatkaltamme muistoksi kuvan vanhasta Menorcan kartasta. Paikka taululle löytyi kuitenkin vasta nyt, kun totesin olohuoneen nurkan näyttävän omituisen tyhjältä. Hauska yksityiskohta on myös se, että kehykset hankittiin häiden photo boothia varten eli vieraamme ovat poseeranneet näiden samaisten (nyt tosin maalattujen) kehysten läpi. Tauluun liittyy siis tuplaten häämuistoja.

Häämatkamme oli unohtumattoman ihana. Rakastuimme saareen aivan korviamme myöten ja vannoimme tulevamme vielä takaisin. Pala sydäntä jäi ehdottomasti Cala Galdanan maisemiin ja tietyt matkaan liittyvät hetket, tuoksut ja mielikuvat ponnahtavat pintaan yhä edelleen. Viimeksi tänään hihkuin miehelle tavaratalon kylpyhuoneosastolla, että "täällä tuoksuu Menorca, haistatko sä sen". Riipaisevan pienen hetken jokin ohikiitävä tuoksu nostatti mieleen kuuman auringon, hiestyneen ihon, meren raikkaan tuoksun ja hotellihuoneen puhtaanpehmeät pyyhkeet. Pitkittyneen talven keskellä kaipuu tuntuu vieläkin tuskaisemmalta. Missään muualla en ole niin totaalisesti unohtanut työasioita, kotona odottavia tehtäviä tai sitä voivatko lemmikit hoitopaikoissaan hyvin. Menorca kietoi meidät hellään syleilyynsä niin perinpohjaisesti, että maailma tiivistyi tähän pieneen, mutta sitäkin uskomattomampaan saareemme. Kukapa ei sellaista irtiottoa kaipaisi?
Tuonne jonnekin vielä uudelleen.

6 kommenttia:

 1. Kaunis tuo kartta ja matka kulostaa juuri sellaiselta, jollaiselle jokaisen pitäisi päästä säännöllisin väliajoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Kunnon aivot narikkaan -lomailua. :)

   Poista
 2. Tuo Menorca kuulostaa kyllä varteenotettavalta häämatkakohteelta. Ja ihanan tapetin ootte valinnu! Rintamamiestalo ois kyllä niiiiiiin ihana <3

  VastaaPoista
 3. Ainahan sinne pääsee uudestaan; vaikka niitä 2-vuotis, 5-vuotis, 10-vuotis jne hääpäiviä viettämään ;-)

  Ja pääasia että remontissa on tapahtunut edistystä, jotain hyvää bloggauksen laiminlyönnistä siis on ollut :-)

  T. Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuksissa olisi kyllä ehkäpä 3-vuotishääpäivä viettää Menorcan rannoilla. Sitä ennen suunnataan varmaan jonnekin muualle testailemaan vieraampia vesiä.

   Ja kyllä, remontti ilmeisesti vaatii blogin laiminlyöntiä. :D

   Poista