Makuuhuonemietintöjä

Se olis sitten helmikuu!

Makuuhuoneen remontti odottaa tällä hetkellä tekijäänsä. Huoneen lattia on vino ja se täytyy suoristaa ennen kuin seinät laitetaan uusiksi ja lopulta uusi lattiamateriaali laitetaan paikoilleen. Onneksi lähipiiristä löytyy osaavia käsiä auttamaan näissä remonttien ylläriosuuksissa. Suoraa lattiaa odotellessa on hyvä hetki visioida valmista makuuhuonetta.

Seiniin vaaleaa aavistuksen sinertävää harmaata, valkoinen (paneeli)katto ja vaalea lattia. Ripaus ylellisyyttä ja viileää beigeä. Piristeeksi heitetään metallista hivenen vihertävää minttua ja pikkuripaus roosaa esimerkiksi kukkien muodossa. Kerroinko muuten jo, että makuuhuoneen hieno väripaletti meni siis uusiksi? Tällä hetkellä mietityttää oikeanlaisen ja tarpeeksi vaalean (muttei kuitenkaan valkoisen) värisävyn löytäminen seiniin. Makuuhuone on nimittäin siinä mielessä haastava, että täyttä huonekorkeutta on vain päälle puolet huoneen pinta-alasta, sillä ulkoseinäosuuden harjakatto napsaisee sitä jonkin verran pois. Tarvitaan siis paljon valoa, jotta huoneesta ei tule hämärää ja synkkää. Lisäkummallisuutta ja haastetta huoneen sisustamiseen tuo se seikka, ettei huoneessa ole ainuttakaan täyskorkeaa "ehjää" ikkunallista seinää. Yhden seinän puhkoo ovi, toiseen tuo oman ulokkeensa savupiippu, kolmannessa ikkuna on sijoitettu hieman hankalasti kiinni nurkkaan ja neljäs nyt vain on hyvin matala pienellä ikkunalla varustettu seinä. Tässä olisi haastetta Marko Paanasellekin! Nämä seikat ovat kuitenkin sellaisia, ettei niitä voi ilman suurta remonttia lähteä muuttamaan, joten otamme ne vastaan iäkkäämmälle talolle ominaisina erikoispiirteinä.

Näillä siis mennään! (Katsotaan montako kertaa suunnitelmat ehtivät vielä muuttua...)

Oikein ihanaa helmikuun ensimmäistä viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat! Ja onkos muuten niin että tuossa ekassa kuvassa on harmaata tapettia, aivan upea sävy :) Mieltön on kyllä tuo alempikin tapetti, oikein ylellisen oloinen.

  Oikein ihanaa viikoloppus sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaapi muuten olla tapettia. Meille tulee kuitenkin maali. Voi sitten helpommin jatkossa muuttaa ilman tapettien repimistä. ;)

   Poista