Hääpäivä kuvina - Juhlapaikkamme Villa Wolax

Järkkärin laturi on edelleen karkuteillä ja valokuvat panttivankeina kamerassa. Buhuu. Palataan siis kuvien myötä takaisin viime kesään ja erityisesti juhlapaikkaamme, jota en ole vielä ehtinytkään esitellä.
Vihki- ja juhlapaikkanamme toimi ihana vanha huvila Kaarinassa Kuusiston saaressa. Villa Wolax on 1800-luvun lopulla rakennettu ylhäisen perheen yksityiseksi huvilaksi ja toimii nykyään juhla-, majoitus- ja kokoustilana. Rakennuttajana toimi aatelismies Johan Oswald Wasastjerna ja kuuleman mukaan perhe vietti mahdollisimman suuren osan vuodesta tässä kauniissa huvilassa, jota koristavat tänäkin päivänä kauniit alkuperäiset seinämaalaukset ja kattokruunut. Ulkona voi taas ihailla kauniita ikivanhoja tammia tai vieraita ihmettelemään saapuneita kauriita.
Villa Wolax sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Turusta ja kuitenkin romanttisessa maalaisympäristössä, joten se sopii hyvin pariskunnille, jotka eivät halua kaupunkiympäristössä juhlia, mutta haluavat pitää kiinni hyvistä kulkuyhteyksistä. Istumapaikkoja löytyy seitsemällekymmenelle ja lisäväljyyttä tuovat terassien pöydät, joille vieraat voivat mennä istahtamaan ja ihailemaan maisemia. Pöydät jakaantuvat kahteen eri saliin, mutta suuren oviaukon vuoksi tila tuntui melko yhtenäiseltä ja hääparin pöydän sijoittumisen vuoksi morsian ja sulhanen olivat koko ajan lähes kaikkien näköpiirissä. Tanssia ja bändiä varten löytyy ulkoa oma terassinsa, mutta sateen sattuessa soitto  sujuu myös juhlatilojen vieressä katetulla terassilla. Villa Wolaxin henkilökunta ansaitsee myös pisteet, sillä kaikki sujui kuin rasvattu sekä häiden alla että itse hääpäivänä.

Villa Wolax tarjoaa myös kuljetusmahdollisuuksia erilaisista autoista aina veneisiin saakka. Hääpari voikin saapua esimerkiksi venekyydillä rantaan, jossa vieraat ottavat parin vastaan. Vieraiden autoille löytyy myös runsaasti tilaa huvilan parkkipaikalta. Pitkänmatkalaisille on tarjolla majoitus huvilan huoneissa aamiaisineen ja halutessaan hääpari voi myös vuokrata rannasta tyylikkään saunan jatkobileitä varten.

Minusta tuntuu, etteivät kuvat anna oikeutta tälle upealle paikalle, mutta sen voin kuitenkin sanoa, että suosittelen Villa Wolaxia täydestä sydämestäni. Myös vieraamme olivat paikasta kovin ihastuksissaan ja olemme edelleen sitä mieltä, että Villa Wolax oli menneen ajan romanttisuudessaan juuri meidän näköisemme. 

Turun seudun hääparien kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jos tämän paikan mielii itselleen napata, sillä mekin saimme nipin napin varattua paikan noin vuosi ennen kesähäitämme. Myös talvihäihin Villa Wolax varmasti sopisi paremmin kuin hyvin. Kuvat Ville Lehtinen ja Antti Silvennoinen
sekä perhe / ÄLÄ KOPIOI

3 kommenttia:

  1. On kyllä kaunis paikka, harmi kun ei täälä päin oo mitään vastaavaa. Tosin meillä vierasmääräkin rajoittaisi näiden ihanien paikkojen käytön, joten turha valittaa :D

    VastaaPoista
  2. Villa Wolax on upea! Sulhon siskon häät pidettiin siellä. :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Suunnittelen omia haitani kyseisessa paikassa ens kesana ja haluaisin kysya montako vierasta teille oli haissanne? Omiimme on nailla nakymin tulossa noin 80 ja olen miettinyt onko paikka liian ahdas niin monelle vieraalle, etenkin jos sattuu sateinen ilma. Tosin itsekin ihastuin paikakan aivan taysin kun kavin sita viime viikolla katsomassa. Kiitos vastauksestasi jo etukateen! :)

    VastaaPoista